Nejlepší Martin Komárek a jeho nejlepší selfie

Nejlepší Martin Komárek a jeho nejlepší selfie Zdroj: Martin Komárek

Martin Komárek je nejlepší!

Na Facebooku se toho člověk dozví. Třeba hned po Vánocích na sebe na této sociální síti prozradil poslanec hnutí ANO Martin Komárek, že je prostě nejlepší. Gratulujeme jak k této skutečnosti, tak i k Martinově vyhlášené skromnosti.

O Vánocích i těsně po nich se lidé, a dokonce i politici, rozepisují na Facebook. Já zabloudil na zeď pana Martina Komárka, bývalého novináře a nyní politika Agrofertu. A co jsem to v diskusi nenalezl?

Čtenář Michael Kabát se do Komárka pouští, že jediné, co dokázal, bylo nechat se zvolit na kandidátce oligarchy do sněmovny. Martin Komárek odpovídá: " Jsem hrdý na to, že mi občané Libereckého kraje dali hlasy a budu na to hrdý do smrti. Každý, kdo dokáže vyhrát volby a já je vyhrál, má být na co hrdý."(čárky ve větě jsme neopravovali, pozn. red.)

Pak se do debaty vmísil můj kamarád fotograf Martin Frouz. Zeptal se Martina, proč je na to hrdý. Pan poslanec Komárek odpovídá: "Protože předpokládám, že inteligentní lidé vědí, proč mi dávaji hlasy. A vůbec je hezké být nejlepší. Byl jste někdy v něčem nejlepší?"

Ach jo. Takže pojďme na to, jak je pan Komárek ve srovnání s panem Frouzem nejlepší. Martin Frouz je nejlepší český fotograf historických památek. Asi jako jediný v historii nafotil (všeobecně známé) fotky gravettienského umění, zatím nejlepší, jaké jsou k dispozici. Gravettienské umění - to je třeba Venuše věstonická. Vedle toho je Martin Frouz dlouhá léta klíčovým fotografem českých egyptologických výzkumů v Abú Síru. A je to bez jakýchkoliv pochybností nejlepší určitě český, ale možná i evropský fotograf staroegyptských památek. Takže - Martin Komárek, kdyby měl sebemenší kulturní přehled, tak by se tak blbě nemohl Martina Frouze ptát.

Nyní se podívejme na druhý Komárkův výrok: Je prý hezké být nejlepší. Ovšem Martin Komárek tím, že ho zvolili, neprokázal, že je nejlepší. Zvolili ho totiž na kandidátce oligarchy válcujícího politickou reklamou za obrovské sumy celou konkurenci. Takže pokud je pan Martin Komárek v něčem nejlepší, tak určitě ne v tom, že by se zavděčil voličům. Nejlepší je jenom a jenom v tom, že dovedl zalézt Babišovi tak hluboko, že Komárka napsal na svou kandidátku.

Takže suma sumárum: Pokud je Martin Komárek skutečně nejlepčí, tak jedině v disciplíně rektálního alpinismu. Ale i za to mu patří čest a uznání. Sláva Komárkovi!