Opice, jak je vcelku známo, mají sklony napodobovat. V politice by mohly být užitečné

Opice, jak je vcelku známo, mají sklony napodobovat. V politice by mohly být užitečné Zdroj: Profimedia.cz

Docent přes islám Konvička se chtěl věnovat ošetřování opic. Nikdy není pozdě

Bylo by hezké, kdyby se lidem splnily aspoň některé dětské sny. Docent Konvička se toho dočkal. Je šťastný, ale možná to ani neví. Na svém profilu na Facebooku 14. srpna napsal:

"Dnes jsem zažil něco dost mimořádného. Navštívili jsme s rodinou jednu moji 'ex' (krátký, nesmyslný, ale nezapomenutelný vztah), která vlastně ze všech mých ex udělala tu největší kariéru - tedy Z MÉHO pohledu. Je totiž ošetřovatelkou opic v ostravské ZOO. A teď bacha, já mám ex doktorky, architektky, právničky, PhDs v biologii, atd., ale když mi byly 3, nebo třeba 13, tak jsem fakt nechtěl být právník nebo PhD. Chtěl jsem být ošetřovatelem - a klidně i opic. Té holce se splnil můj dětský sen."

Doc. Konvička se sice dal původně na motýly a potom na muslimy, ale nevadí, romantické duši se meze nekladou. Ošetřovatelem opic se stal. Přinejmenším tak můžeme soudit z toho, kdo patří mezi jeho obdivovatele na sociálních sítích.

Nic proti opicím. Obdivuji jejich schopnost napodobovat a doc. Konvička má napodobovatelů dost. Jsou o něco hloupější než motýlový docent, protože on sám svým blábolům nejspíš nevěří. Je to pro něj jen výtah k moci, zatímco tito poněkud nedůvtipní lidé nebudou ze svého sklonu k fanatismu mít nikdy nic, leda tak podpis docenta ve svém památníčku.

Pokud někomu nestačí docentův vykulený pohled, kterému nemůže konkurovat snad ani hejtman Hašek a ocelově modrý (fotoshopem nejspíš přibarvený) zrak doktora Miroslava Zombie Sládka, mohl by si přečíst nějaké výroky tohoto religionisty a spasitele samouka.

Třeba: „Jediné, co pomůže, je tlak na politiky, zastupitele, novináře, aby udělali vše pro to, aby se islámská expanze zastavila. I za cenu překopání zákonů, zavření hranic, militarizace společnosti a ano, klidně i zbavování občanských práv těch 12-16 procent populace, která s islámem sympatizuje. Dávejte politikům a stranám najevo, že jinak je volit nebudete - a volte takové, kteří k těm obětem budou připraveni.“

Zbavit 16 procent populace občanských práv za sympatizování s islámem je dost odvážný návrh. To už jsme jen kousek od "schvalování atentátu" za protektorátu nebo "pobuřování" za normalizace. Pokud někdo Konvičku po takových blábolech bere vážně, je nejspíš alternativně duševně zdravý. Že s ním prezident Zeman vystupuje na pódiu vypovídá dost o obou.

"Sympatizování s islámem" zřejmě v sobě zahrnuje i lidi, co nechtějí islám zakázat. Bude tedy nutné časem zavřít tak asi půlku národa. Ještě by se mělo zjistit, co si o tom myslí motýli a opice. Pokud něco proti vůdci Konvičkovi, tak je samozřejmě třeba okamžitě tuto havěť vyhubit.