Divadlo s demonstrací proti masovému přistěhovalectví z Afriky a islámských zemí

Divadlo s demonstrací proti masovému přistěhovalectví z Afriky a islámských zemí Zdroj: ČTK

Demonstrace proti přistěhovalcům: Komu se smí hrozit šibenicí?

Divadlo s demonstrací proti masovému přistěhovalectví z Afriky a islámských zemí, na které se objevily symbolické šibenice pro vlastizrádné politiky, pokračuje zajímavým vývojem. Sociálnědemokratický premiér Sobotka se proti tomuto chování ohradil a intelektuálové podporující multikulturalismus a masové přistěhovalectví (nejen) muslimů sepsali petici s přibližně pětitisící podpisy.  

Přitom symbolicky hrozit šibenicí politikům údajně podporujícím masové přistěhovalectví vadí, ale pověsit typického Čecha je naopak v pořádku? Nebo symbolicky useknout hlavu pravicovým politikům je v pořádku? Přesně tyto scénky se odehrály před několika roky na demonstracích proti neochotě typických Čechů akceptovat islamizaci České republiky a proti tehdejší vládě Petra Nečase.

Ani proti jedné z těchto demonstrativních poprav žádný z multikulturních aktivistů či současný premiér Sobotka nijak veřejně neprotestovali. Naopak, když někdo hrozí šibenicí jim samým, je to hned vážná hrozba demokracii a policie má zasáhnout.

V případě useknutí hlavy tehdejšímu ministrovi Kalouskovi se jednalo o aktivitu tzv. Holešovské výzvy zaštítěné dnešním poslancem Tomiou Okamurou. Člověk by si mohl říci „banda extremistů“ a mávnout nad tím rukou. Jenže druha demonstrativní poprava typického Čecha je už o něčem jiném.

Demonstrace ukončená popravou typického Čecha (symbolizovaného figurínou brouka Pytlíka) byla totiž organizovaná multikulturním aktivistou Karlem Goldmanemm (alias Karel Roztočil) z proimigrantské iniciativy Čechy v ČR nechceme a osobní účastí přišli podpořit věšení typického Čecha například politik strany Zelených Šádí Shanaáh nebo spoluzakladatel islamistické skupiny Šaria pro Česko Isa Jakub Netušil, který již dnes veřejně tvrdí, že již ve skupině nepůsobí (skupina Šaria pro Česko je označována ve veřejných výročních zprávách Bezpečnostní informační služby za potencionálně rizikovou a šířící islamismus).

A tak si kladu otázku, jak by reagovali ti, co s radostí před několika roky věšeli figurínu typického Čecha anebo k tomuto aktu mlčeli, kdyby dnes na demonstraci došlo k pověšení figuríny typického imigranta?

A nevypovídá to i něco o naší společnosti, že zesměšňovat a „hrozit“ šibenicí typickému občanovi, odpůrci imigrace či pravicovému politikovi se smí, ale učinit to vůči táborům zastánců multikulturalismu, masového přistěhovalectví či levicovému politikovi, je okamžitě zle a hovoří se o extremismu?