Močící nácek Zdeněk A.

Močící nácek Zdeněk A. Zdroj: Facebook

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Močící nácek a vánoční ozdoby s hakenkrajcem?

Skandál kolem nácka močícího v Terezíně na hroby má jeden rozměr, který je přes veškerou nechutnost celé causy vcelku zábavný. A ukazuje, že neonacisté jsou ještě větší idioti, než jsme doufali.

V pátek proběhla medii vlna informací o náckovi Zdeňkovi A., který se nechal  Terezíně fotit, jak hajluje a močí na hroby. Causa, ke které není moc co dodat - hanobení hrobů obětí holocaustu nepotřebuje komentář, ale trest. Když se však na celou causu podíváme podrobně, zjišťujeme, že má jeden vcelku zábavný rozměr.

Jak se fotografie dostaly na veřejnost? Náckův bývalý kamarád, který v Terezíně močícího Zdeňka vyfotil, se s ním nepohodl. Prý mu vadilo, že Zdeněk je čím dál tím větší nácek. „Poslední kapka pro mě byla, když si na Vánoce ozdobil  stromeček koulemi s hákovými kříži,“ zdělil mladík serveru iDnes. A to je moment, který stojí za pozornost a analýzu.

To, že jsou náckové hovada, je široce a všeobecně známo, a dostatečně to ukázala i fotka močícího Zdeňka. Že si však náckové na Vánoce zdobí stromeček skleněnými koulemi s hákovými kříži, to je novinkou i pro znalce neonacismu. O takové oslavě Vánoc jsem dosud neslyšel, a představím-li si, že náckové podobně slaví i další svátky, tak je to dost legrace. Proto mne napadá na naše neonacisty vcelku zásadní dotaz:

Když slavíte Mikuláše, chodí světec s knírkem? A mají čerti - nebo andělé, sám nevím - uniformy SS? Pokud ne, měly by se tyto figury objevit v neonacistických domácnostech nejpozději o letošním Mikuláši. Neonacistická propaganda má začínat už u malých dětí, a navíc - hajlující Mikuláš s knírkem by jistě potěšil nejen nácky samotné, ale i lidi, kteří je moc rádi nemají. Takže hajlíčci: O Mikuláši se tužte!