Vojtěch FIlip

Vojtěch FIlip Zdroj: Michal Šula / Mafra / Profimedia.cz

Ostuda nové koalice: přednost má agent Falmer před demokratickou opozicí

Nová možná vládní koalice má v Poslanecké sněmovně za sebou první hlasování a hned je to ostuda. To, že zvolila zároveň za místopředsedu komunistického agenta Falmera, alias Vojtěcha Filipa, a odmítla pustit do vedení zástupce opoziční pravice, dokazuje, co nás čeká.

Že se stal předsedou sněmovny zástupce ČSSD Jan Hamáček, je krok správný, protože se jedná sice o autentického socialistu, ale současně o skutečného demokrata. Také výběr zástupců ANO a lidovců (Jermanová a Bělobrádek) je bezkonfliktní. Jenže taškařice s odmítnutím Miroslava Kalouska (TOP 09) a Miroslavy Němcové (ODS) na posty místopředsedů je absurdní. Nebyla by, pokud by v dojemné shodě všemi hlasy ČSSD, ANO, KSČM a Tomia Úsvitu Okamury, nebyl zvolen člověk, který škodil a škodí národu. Agent Falmer, předseda komunistů Filip, udával za bývalého režimu jiné občany.

Relativizace bolševické doby, kterou vidíme na snahách zrušit lustrační zákon a na řečech Andreje Babiše o jeho vlastním členství v KSČ a spolupráci s StB, je na vzestupu. Volba Filipa to jen potvrzuje. Teď by místo komunistického a nacistického režimu mohla nová koalice navrhnout za zločinný režim ten demokratický. Může ještě u toho využít poslední projev papeže Františka, že „kapitalismus je novodobá tyranie“.

O Miroslavu Kalouskovi si přitom můžeme myslet cokoli. Je zjevné, že část národa ho nesnáší, ale že dá rodící se vládní koalice přednost agentu StB Falmerovi, je výsměchem. Sice to přinese hlasy KSČM v budoucích hlasováních, ale zejména pro lidovce a Babišovo ANO to nebude k dlouhodobému prospěchu. Zejména KDU-ČSL se postupně tak ušpiní se socialisty, populisty a komunisty, že příště se nemusí dostat do sněmovny.

Ostatně ani trik s tím, že nezvolením Kalouska on nezíská právo na přednostní vystupovaní ve sněmovně, nevyšlo. TOP 09 ještě včera večer vyměnila šéfa svého poslaneckého klubu, který může v diskusi vystupovat kdykoli. Místo Petra Gazdíka je jím právě Kalousek. Agent Falmer si ho tak při poslaneckých přestřelkách užije dost a dost.