Dopisy

Dopisy Zdroj: Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Otevřený dopis velitelství vojenského zpravodajství

Obracím se na vás jako občan se stejnými právy jako každá jiná občanka a věřím, že mé žádosti vyhovíte, přestože nespím ani s Petrem Nečasem, ani s jinými ústavními činiteli.

 

Jde o následující: Chci vás požádat o sledování své přítelkyně. Nemám tolik času, abych se jí věnoval každý večer, přesto bych měl rád k dipozici podrobné informace, kde, jak a s kým tráví čas. Adresu, telefon a fotografii dodám důstojníkovi vojenského zpravodajství, kterého mi přidělíte. Věřím, že vaše  služba měří občanům stejným metrem, a proto doufám, že nasadíte vaše operativce na moji přítelkyni se stejnou ochotou, s jakou jste vyhověli paní Janě Nagyové. Zároveň bych vás chtěl pro náš časopis požádat o vysvětlení, jakou  roli hraje při úkolování vaší zpravodajské služby svačinářka Miroslava Kalouska, vrátný Miloše Zemana a pedikérka Marka Dalíka.

Věřím, že vojenské zpravodajství je otevřené návrhům občanů. Pokud jsem si dobře vědom, páni ředitelé vojenského zpravodajství obviněni v kauze Nagyová prošli bojovými misemi v Afghanistánu. Jak opakovaně informoval český tisk, tak se jich báli tamní mudžahedíni, Talibánci. Nyní po jejich nasazení ve zpravodajské službě se ukázalo, že oni dva se naopak bojí paní Nagyové. Nabízí se tedy otázka, zda by se vojenská účast ČR v Afghanistánu neměla řešit nasazením Jany Nagyové proti Talibanu.

Pokud máte pocit, že si z vás dělám legraci, tak se musím velmi důrazně ohradit. Naopak mám pocit, že si vojenské zpravodajství tím, že mu velí premiérova sekretářka, dělá legraci ze všech občanů ČR. Zákon nehovoří o subordinaci velitele zpravodajství osobám, které spí s premiérem. Proto věřím, že mé výše uvedené otázky služba zodpoví se vší vážností.