Jaderné elektrárny

Jaderné elektrárny Zdroj: Youtube.com

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Protiatomová lobby vítězí - Německo začalo smrdět!

Výrazné výtěztví bojovníků proti atomu a ochranářů vůbec v neděli oznámila i Česká televize. Díky jejich mohutnému nástupu proti atomové energii se zhorší ovzduší v celé střední Evropě.

 

Aktivisté prosazující alternativní energie jsou zcela nepoučitelní. V České republice došlo pod rouškou ochrany životního prostředí k solárnímu boomu, aby si pár spekulantů neuvěřitelně namastilo kapsy z peněz lidí, kterí odebírají elektřinu. Situace je tak daleko, že premiér republiky volá po vyšetření celého fotovoltaického skandálu policií. Sluníčkoví človíčkové se ale energie ze sluníčka nepřestali zastávat ani poté, co to všechno prasklo. Teď se navíc ukázalo, že celková energetická bilance procesu - to jest moment, kdy panely začnou vyrábět nějakou enregii nad tu, která se spotřebovala při jejich výrobě - bude pozitivní až v roce 2020. S tím, že to bude někdy v druhé až třetí třetině obvyklé životnosti solárního panelu, který navíc s lety služby degraduje a vyrábí méně a méně elektřiny. Jinak řečeno - žádnou zelenou energii ze sluníčka vlastně ještě nemáme, ta, kterou sluneční elektrárny nyní vyrobí, jen splácí dluh za energii z fosilních paliv nebo jádra spotřebovanou při jejich výrobě.

 

Dalším výrazným vítězstvím evropských ekofašistů byl - tentokrát navíc v zemi s osmkrát větším počtem obyvatel než naše vlast - zákaz jaderných elektráren v Německu. Toto vítězství se dotkne i nás a nemalou měrou poškodí naše životní prostředí. Po zákazu jaderných elektráren v Německu se tamní energetika masově přeorientovává na hnědé uhlí, které je z hlediska znečisťování životního prostředí vůbec nejproblematičtějším zdrojem hned po petlahvích. Takže během pár let bude díky ochranářům, kteří prosadili německý zákaz jaderné energetiky, podstatně horší vzduch a podstatně větší znečistění nejen v Německu, ale díky západnímu proudění vzduchu i u nás.

 

V celé Evropě navíc ze stejných ekoteroristických kruhů sílí volání po zákazu těžby břidličného plynu, který kromě jádra představuje jedinou cestu naší země k energetické nezávislosti na Rusku. Přesto s největší pravděpodobností ekologové zvítězí a plyn se u nás těžit nebude. Proto si myslím, že by měly být ekoorganizace zařazeny do seznamů extremistů a bedlivě sledovány tajnými službami. Svými aktivitami totiž citelně poškozují životní prostředí, přispívají k rozkrádání veřejných peněz a posilují naši závislost na Rusku.