Tomáš Vandas

Tomáš Vandas Zdroj: jiří salik sláma / MAFRA / Profimedia

Jediné pozitivum přímé prezidentské volby: český árijec Vandas nesehnal podpisy!

V České republice sežene alespoň padesát tisíc podpisů ke kandidatuře na prezidenta důchodce z Vysočiny, bývalý komunista, který je teď vyhlášený ekonom – ti jsou tam dokonce dva –, nebo Avatar. Nácek sežene prd.


Myšlenka přímé volby se nám trochu komplikovaným personálním složením kandidátky a trochu policejním pojetím volebních počtů hodně zkompromitovala.

 

Volební kalkulace jsou vedeny podle stejné metodiky, která nedávno ukázala, že průměrný IQ pracovníka ministerstva vnitra je 164. První vzorek měl 70, druhý 90 a čtyři procenta jsou statistická chyba.

 

Jinak řečeno – je to celkově fakt trapný. A ještě trapnější je, že vyhraje Zeman nebo Fischer a jediný kandidát, který má nějaké kompetence k výkonu toho úřadu – Karel, kníže Schwarzenberg –, dostane možná osm procent a bude rád. Jednu věc však kampaň ukázala: nácků u nás naštěstí mnoho není.

 

Pan Vandas, čacký instalatér, který je nyní hlavním českým árijcem, hovoříval na náckovských demonstracích a založil nejprve Dělnickou stranu a po jejím zákazu pak Dělnickou stranu sociální spravedlnosti. I tento človíček – či spíše človík, on je přece velkej – chtěl kandidovat na prezidenta, ale hlasy nesehnal. Takže i když se v Čechách chytí kdejaká blbost a kandidovat na prezidenta může televizní hlasatelka, samuraj a (alespoň vizuálně) maorský válečník, nácek tu kandidovat nemůže.

 

A to je skvělá zpráva o českém národu!