Miroslav Kalousek

Miroslav Kalousek Zdroj: MICHAL SVÁČEK / MF DNES / Profimedia

Napište Kalouskovi smsku, ať chcípne. Je to prý strašně cool!

O kontroverzi posledního počinu Ztohoven toho bude napsáno ještě dost. Mě děsí a fascinuje jednání lidí, kteří politikům napsali.

 

Pokud máte zájem napsat nějakému českému politikovi esemesku, zajděte do centra moderního umění DOX, kde umělecká skupina Ztohoven vystavila seznam telefonních čísel na všechny české politiky, včetně Václava Klause.

 

Lidé jim mohou posílat zprávy přímo z DOX, kde je umístěn anonymní telefon. Podle očekávání se počin setkal s velkým ohlasem, v duchu roztomilých anonymních internetových diskusí se lidé chopili mobilu a chrlili vzkazy jak na běžícím pásu, protože nadávat, urážet a pak se pod to nepodepsat, to je hrdinství! Asi jako objet v noci tajně klíčem auto sousedovi, protože smrdí.

 

Takže zatímco jindy si Miroslav Kalousek po ránu přečte noviny nebo etiketu láhve, dnes ráno si přečetl stovky zpráv s přáním jeho brzké smrti. Doslova: „Ty flanďácká kurvo, přibijeme tě na kříž hlavou dolů, uříznem ti koule a nacpem ti je do krku,“ a podobně. Všichni nadáváme na upadající morálku politiků a pak při nejbližší příležitosti přiběhneme a anonymně jim napíšeme: Chcípni, hajzle. Pochlubíme se na Facebooku, získáme za to hodně lajků, pomasíruje to naše ego, připadáme si jako hrdinové. Krásný pocit.

 

 

 

Ještě krásnější pocity má z akce Ztohoven předseda VV Vít Bárta. Jemu totiž na rozdíl od Kalouska přišly na mobil samé hřejivé zprávy, kde mu lidé přejí štěstí, peníze, lásku a slunce v duši. „Skupině Ztohoven bych touto cestou chtěl velmi poděkovat za skvělou reklamu. Od rána mi chodí celá řada pozitivních a povzbuzujících esemesek: "Dobrý den, pane Bárto, fandím Vám.“ nebo „Nuly si vždy budou otevírat hubu na úspěšné.“ Jistě se nenašel jediný člověk, který měl chuť Bártovi napsat něco o mafiánských praktikách v politice. Všichni ho mají rádi a fakt, že je Bárta úspěšný, jim vnáší novou chuť do života.

 

Aby té sebepropagace nebylo málo, Bárta pod vzkaz ještě připsal svůj telefon, kdyby ho náhodou někdo nemohl z rozmazané fotky z DOX přečíst. Jak milé, lidové a populární! Chcete si pokecat s Víťou? Brnkněte mu, je to kamarád nás všech!

 

Pro lidi v hmotné nouzi tu ale máme špatnou zprávu: „Zprávy se žádostí o půjčky s dovolením odmítám, jelikož koncepčně bojuji já i Věci veřejné proti lichvě,“ vysvětluje Bárta na webu. Takže pokud od něj chcete peníze, nevolejte mu. Vstupte do VV a pak se nechte za něco uplatit.