Roman Týc

Roman Týc Zdroj: Petr Topič / iDNES.cz / Profimedia

Zavolejte klukům ze Ztohoven! (čísla uvnitř)

Vždycky jsem si přál být umělcem. Známým, slavným, nonkonformním, a především kontroverzním. Stavět se svým uměním proti vládnoucímu establishmentu, demaskovat jím prohnilost a zločinnost vládnoucích i opozičních elit.

 

Neuspěl jsem. Zkrátka nemám dostatek fištrónu, kvalitních nápadů, a hlavně uměleckého talentu.

 

Naštěstí se podobně jako na konci sedmdesátých let pankáči, kteří ukázali, že lze mít skvělé kapely, i když neumíte příliš hrát a zpívat, objevila umělecká skupina Ztohoven a dala mně i podobně netalentovaným lidem návod.

 

Vždyť co v sobě může více kombinovat umění s velkým U a jasný politický názor než sebrat čísla mobilních telefonů politiků a komplet je zveřejnit. Vždyť si přece ti „šmejdi zlodějský“ nic jiného ani nezaslouží.

 

Jak mi ostatně do diskuse pod mým facebookovým statusem na toto téma napsal jeden známý, brazilský novinář Fabiano Golgo: „Hysterické kvičení některých zdejších ,ochránců soukromí‘ je úsměvnou ukázkou jejich degenerace ze života v zemi, kde 40 let bylo tajné i číslo návěstidla na peróně, kde je v současnosti tajná i výplatní páska sekretářky premiéra, přeplácené z našich daní, a kde se za zákon o ochraně osobních údajů schovávají ty největší zlodějny v této zemi.“

 

Děkuji tedy děvčatům a chlapcům ze Ztohoven, že i mně, člověku veskrze netalentovanému, ukázali cestu, jak se stát umělcem se vším všudy. Vždyť jejich akce rozvíjející projekt Morální reforma (autor původně mylně napsal "obroda", byl však na chybu upozorněn členem Ztohoven Philipem Dvorským, jehož číslo zařazujeme do níže uvedeného seznamu) je jednoznačně cool. Stejně jako textové zprávy, jež od morálně reformovaných jedinců politici dostávají.

 

 

„Svině pravicová, spolehni se, že tě podřežeme s celou rodinou ... Denně se modlím, aby jsi zemřel na rakovinu ve strašných bolestech ... Hajzle, podpálíme ti barák a oběsíme tě i s dětmi ... Ty flanďácká kurvo, přibijeme tě na kříž hlavou dolů, uříznem ti koule a nacpem ti je do krku,“ popsal některé z esemesek například ministr financí Miroslav Kalousek. Tolik vybroušených politických argumentů najednou? Cool.

 

„Každému jsme dali možnost, aby z mobilu, který je tam nainstalovaný, mohl anonymně poslat SMS komukoli na tabuli. Chtěli jsme tím naznačit, že morálka nezačíná u politiků, ale právě u lidí, kteří mají takto možnost s politiky komunikovat. Nás samotné zajímá, jak se s tím návštěvníci popasují. Poskytli jsme jim ten nejpřímější způsob demokracie,“ vysvětlil iDnes mluvčí skupiny Ztohoven skrývající se pod pseudonymem Petr Žílek.

 

Jak známo, je základem každé demokracie dialog. Bohužel, akce děvčat a chlapců ze Ztohoven je zatím velice jednostranně zaměřená. I pro ně by jistě bylo užitečné mít přímou odezvu a osobně se přesvědčit, jak na tom Češi s morální obrodou vlastně jsou.

 

Tak tedy, mobilní čísla na některé členy skupiny Ztohoven jsou:

 

Roman Týc (vlastním jménem David Hons) – 775 184 868

mluvčí skupiny Petr Žílek – 725 821 506

právník skupiny M. Pokorný – 736 222 222

Philip Dvorský - 603 457 868

 

A aby to bylo fér, tady je mé:

 

Petr Kolář - 604 207 374