Rytmus

Rytmus Zdroj: Profimedia.cz

Landa versus Rytmus: Daniel má pravdu!

Ve čtvrtek si v příštím Reflexu přečtete kompletní příběh o pseudoškandálu zpěváka skupiny Wohnout Matěje Homoly, který nyní řeší media. Protidrogově fašistický ukrajinský režim ho zbuzeroval kvůli několika gramům trávy. Nyní si začal na této cause hojit komplexy a osobní rodinné spory rapper Rytmus a prokázal, že dojem, který vyvolal svým vystoupením u Jana Krause, nebyl mylný. Rytmus fakt není chytrej!

 

Na svém Facebooku - což je medium se sledovaností snad čtvrt milionu lidí - zveřejnil Rytmus na Matějovu adresu v souvislosti s ukrajinskou nepříjemností: "Čávo zabil že v období keď mal malé dieťa zo ženou doma tak prevážal cez Ukrainu trávu. Drogami zraňujete svojich blízkych ale v prvom rade seba.Drogy nie sú tá správna cesta. JA HOVORÍM STOP DROGÁM."

 

Ozaj pekné. Dále ke svým názorům na drogy vysvětlil: "V tomto krátkom dokumente je moj názor na drogy. Ten kto obhajuje ludí čo užívajú drogy alebo tých čo sa k nim hlásia je sám feťák a slaboch. Celý život propagujem boj proti drogám pretože viem že to zabíja mladé talenty a vlastne ich životy. Na celom svete je známe že drogy sú svinstvo a toto posolstvo budem šíriť ďalej."

 

O tom, jak komu ubližuje - kromě jejích dětských konzumentů - tráva, pan Rytmus nepohovořil. Jeho útok na Homolu kvůli trávě je sice debilní, ale stejně nehorázný, jako kdyby se pohoršoval za to, že je někdo homosexuál nebo Rom. Někteří lidé prostě marihuanu kouří - na rozdíl od chlastající většiny - a není na tom nic špatného. Dosud jsem myslel, že na Slovensku už se to ví taky. Asi ne.

 

Rytmusův útok na Matěje je tak hanebný, že přiměl k reakci i člověka, kterého ze sympatií k drogám nemůže nikdo obviňovat - Daniela Landu: „Také si myslím, že drogy jsou úplně špatná cesta, ale to co jste předvedl vážený, není varování před drogami, ale hnusný plivanec Matějovi Homolovi do tváře. Ale to Vy při Vaší chytrosti zřejmě víte. To jen, abych Vám napsal, jak vyzněla Vaše protidrogová minikampaň, jejímž hlavním protagonistou je Matěj a jeho ukrajinské Pulp fiction. ‘Ty, kdož jsi bez viny, hoď kamenem.’ Jste bez viny, že tu metáte virtuální šutry? Poslední věcí proč Vám píšu je doporučení, že je lepší takové věci nechat v soukromí a hrdinsky je neroztírat mezi Vám věrné masy. Tímto způsobem se dá vyhrotit každá situace do spirály, že již nemá řešení a není cesta zpět. Doporučuji trochu rozumu k té Vaší chytrosti.“

 

Takže mě, který si léta dělal z Landy srandu, nezbývá, než výslovně napsat: Děkuji Danielovi za jeho slova a plně se s jeho výroky ztotožňuji.

 

A za sebe nakonec si dovolím parodovat battle Krause s Rytmusem, kdy se slavný rapper nevzmohl ani na slovo: Vidíme tu Rytmáče / jak ze sebe dělá / kakáče.