Pavel Bém

Pavel Bém Zdroj: Jan Ignác Říha

Tajemství změny vztahu Pavla B. a Romana J.

Kolibřík Pavel Bém v posledním Reflexu odmítl popsat „jisté konflikty a změny před třemi léty“ ve vztahu s Mazánkem Romanem Janouškem. Co se tehdy stalo?

Při jedné schůzce v restauraci v Obecním domě Bém Janouška obvinil, že může za jeho porážku v boji o post šéfa ODS s Mirkem Topolánkem, protože neudělal dostatek pro vítězství. Janoušek to odmítal, navíc byl na Béma naštvaný. Od kandidatury proti Topolánkovi ho totiž zprvu zrazoval kvůli obavám z ohrožení vlastních kšeftů s premiérem a Markem Dalíkem typu Letiště Praha, které se později ukázaly velmi důvodné. Po hádce před svědky oba vyšli do foyer, poté byl slyšet „řev a hluk“ a nakonec Bém Janouškovi natáhl pěstí. Ne že by tím přátelství skončilo. Faktem ale je, že mezi oběma koťaty už to nikdy nebylo jako dřív.


RUSKÝ PREZIDENT Vladimir Putin přiznal, že to někdy s budováním chlapácké image přehání. Třeba když letěl na rogalu v čele hejna ohrožených jeřábů nebo když při potápění v Černém moři „našel“ dvě antické amfory. „Jasně, bylo to nahrané, ale mělo to dobrý důvod,“ uvedl s tím, že chtěl přivést lidi k zájmu o historii a ochranu přírody. Tak schválně. Jak je to asi s chlapáctvím Václava Klause, co se mladých letušek týče?

 

PETR MACH, šéf Strany svobodných občanů (to je ta parta, co ji chtěl Klaus podporovat, ale později Machovi vytkl, že to celé podělal; dnes za ni kandiduje na prezidenta Ladislav Jakl), se rozhodl rázně vyjádřit postoj k prohibici. Na Facebook umístil fotografii, na níž třímá láhve rumu Bacardi a whiskey Tullamore Dew. „Naše vláda právě přišla o spotřební daň. Nákup zásob v duty free shopu v Turecku a jejich propašování do ČR,“ připsal Mach k fotce. Řečeno s kaprálem Petrem Nárožným z pohádky S čerty nejsou žerty: Je to rebel!


„ABSOLVOVAL jsem komplexní lékařskou prohlídku a lékaři mě ujistili, že jsem totálně zdravý. Například prostatu mám jako panic,“ svěřil se čtenářům Blesku Miloš Zeman. My ostatní, bohužel, zase začínáme mít od prezidentských kandidátů mnohem víc informací, než jsme si kdy přáli vědět.

 

„NEMÁ CENU TAM JÍT, protože tam nic nedokážete. Pokud se změní volební systém, tak možná. Já navíc asi nejsem vhodný typ, asi bych tam někomu musel dát po hubě,“ odpověděl v srpnu Karel Randák na dotaz, zda nechystá vstup do politiky. O pár týdnů později oznámil kandidaturu na prezidenta. Let’s go!