Pouta

Pouta Zdroj: Archív

Lobbista Roman Janoušek: Sázka na spravedlnost

Pane doktore! Do jaké míry je u nás podle Vás justice prohnilá? Lze se vůbec v tomto státě dočkat nějaké spravedlnosti? Jak podle Vás dopadne soud s panem Janouškem a co to bude znamenat pro nás „ostatní“?

Petr Ž., Pardubice

 

Na nic z toho, o čem píšete, pochopitelně neznám odpověď. V nadsázce si tedy pomohu citátem předpovědi, jež mi anonymně přistála v e-mailové schránce. Jmenuje se Zjištění soudu:

 

1. Pan Janoušek do nikoho nevrazil. Ta paní do něj nacouvala.

2. Pan Janoušek tu paní nesrazil úmyslně. Nevěděl, že mu stojí před autem. Jedná se o paní vietnamské národnosti, tedy malé postavy, a tu nemohl přes kapotu svého vozu pořádně vidět.

3. Pan Janoušek před jízdou nepil. Poté, co její vlastní vinou tu paní zcela nevědomky srazil, odstavil auto, vypil půl litru vodky a šel si zaběhat do parku.

Po chvíli si všiml, že za ním běží policajti, a počkal na ně.

Závěr – rozsudek: Jménem republiky! Všechna obvinění proti panu Janouškovi jsou jako irelevantní stažena. Panu Janouškovi se tímto přiznává odškodnění ve výši ........ (sumu doplní pan Janoušek dle vlastního uvážení) pro poškození dobrého jména a na sanaci škody na autě. Soud dále ukládá odpovědným orgánům vyhoštění paní W. X. H., jež zavinila nehodu, podílela se na destabilizaci právního a demokratického řádu ČR, a navíc byla v ČR bez pracovního povolení, z odposlechů provedených slečnou Kristýnou Kočí, publikovaných v TV Nova, bylo totiž zjištěno, že v bistru U nudle pracovala ilegálně.“

 

Nám „ostatním“ nezbývá než pozorně sledovat, do jaké míry se nadcházející skutečnost bude s touto ironickou předpovědí shodovat. Míra této shody bude částečnou odpovědí na Vaše dotazy.