Věci veřejné, Radek John, Kateřina Klasnová, Karolína Peake

Věci veřejné, Radek John, Kateřina Klasnová, Karolína Peake Zdroj: Tomáš Tesař

Věci veřejné: Regina, Vladko a výjeb!

Tak se konečně cítím jako prezident Václav Klaus: menší prorok. A je to úděl, musím říct. Když jsem před časem napsal, že Věci veřejné fungují jako špatná reality show plná defektních lidí, tedy stejně jako někdejší TV vily plné hysterických Vladků a Regin, a že proto stejně špatně i skončí, cítili se někteří lidé dotčeně.

 

Nyní celou dekadenci vidíme na vlastní oči a na Vyvolené vzpomínáme vcelku jako na sympaťáky, jimž osud jen nepřál. Kdyby například Reginu život neposlal ke striptýzové tyči…


Vlastně se musím přiznat: necítím se úplně jako Klaus, ten vždy vidí daleko dopředu jako pouze Klaus. Já podobně hrůzný konec podfuku Víta Bárty nečekal, i mě superguru z Klárova převezl odhodláním kálet si denně v přímém přenosu na hlavu a pokaždé si na to kolem krku uvázat hedvábný šátek! Řekněme prostě, že Bárta je na světě jen jeden.


Ostatně uznejte: nejdřív puklo fízlování politické konkurence Bártovou soukromou policií ABL; poté se do role falešných svatých začali stylizovat Kristýna Kočí s Jaroslavem Škárkou, dva velmi nesvatí; před pár dny soud odsoudil bojovníka proti korupci Bártu za korupci a jeho letitého kapitána Škárku za podvod; načež celý Titanik hrdě opouští jedna z původních guru Karolína Peake a s ní i pár věrných, kteří najednou prohlédli.

 

 

Haha! Takže Peake konečně prohlédla to, co nejdřív sama spolubudovala a poté celou dobu udržovala při životě? Má můj plný obdiv! Doufám, že ji nemine vyznamenání za odvahu. Ostatně odvážnou ženou ji už nazývá ministr zahraničí a papírový šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg, pro mnohé moudrý hlas. Možná zrovna spal, když to řekl.


A podobně Kateřina Klasnová, Bártova manželka a místopředsedkyně VV i Poslanecké sněmovny, jež prohlásila: „VV jsou a budou po odchodu Víta Bárty a VV jsou a budou i po odchodu Karolíny Peake.“ Vlastně má pravdu: VV s námi navždy zůstanou jako hrůzné memento, na které stejně jako na ostatní hrůzná mementa rádi rychle zapomeneme. Jen si myslím, že si úplně nezasloužíme takhle neúplný konec.


Proč města, vesnice i plochy kolem dálnic znovu nevyzdobit billboardy s holkami ve spodním prádle, Radka Johna nevyslat s mikrofonem do kulturáků a Kočí do televize, aby i konec měl svou formu? Představte si třeba Johna, jak svou osobitou dikcí lidem říká: „To jsme s vámi ale vyjebali, pitomci, co?“ I když: to je spíš role pro Kočí.