Guru Jára

Guru Jára Zdroj: Archív

Guru Jára dobývá český tisk. Jak to, že byl Reflex zase první?

Media včera zahltila vlna járismu - nebývalé pozornosti, věnované chudákovi guruovi Járovi, o kterém jsme psali před několika týdny.

 

Chudáka Jardíka se chystá Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) obvinit z obchodování s lidmi. A nejen jeho, ale celé vedení sekty, které Jardíkovi shání holky, aby za ním odjely do ciziny a nechaly se tam od něj ošukat. Bylo by jistě možné začít tvrdit, že policie pracuje na objednávku Reflexu; případy jiných lidí, o kterých také píšeme nehezky a nic se jim nestane, ale ukazují, že tomu tak není.

 

 

Skutečnost je jiná: Díky mimořádně pestré až bizarní osobnostní skladbě redakce se i při personálních obměnách vždy dařilo udržet jakési tvrdé jádro hraničních osobností, které svou synergií na často bouřlivých redakčních poradách dokáží vytušit, vycítit, vydiskutovat a vyhádat právě ta témata, na které skrze nějaké těžko nazvatelné společenské procesy nazrál čas, aby se o ně někdo - úřady, veřejnost a media - začaly zajímat. My upřímně nevíme, jak to děláme - ale děkujeme; ti věřící z redakce Bohu, ti ostatní Evoluci -  za to, že se nám občas podaří být o krok před realitou.

 

Na fotografii: Jedna z mistrových magických koláží.

 

 

P.S.: Pro určité internetové diskutéry - já už nemám na některé ty výlevy tuposti a nepochopení nervy: Název tohoto článku není míněn vážně.