Šéf SPD Tomio Okamura ve Sněmovně

Šéf SPD Tomio Okamura ve Sněmovně Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Jana Bendová: Drahý byt ministra Beka, bouchnutí lidovců do stolu. A protiheslo: Peníze Ukrajině, ne SPD

Ministr školství Mikuláš Bek dostává aktuálně „školení“ ohledně nákladného služebního bydlení placeného z veřejných peněz. Skromnost politikovi samozřejmě sluší. K tomu drobnou příhodu z chudších devadesátek. Jistý ministr projednával se svým německým protějškem velmi důležitou dohodu. Německý ministr ho na znamení důvěry a kvůli prolomení ledů pozval po práci večer k sobě domů, do pěkné rodinné vily. U krbu si nad koňáčkem padli do noty a dohoda důležitá pro náš stát nakonec klapla. „Příště zase u tebe doma“, loučil se srdečně německý ministr. A tomu českému se orosilo čelo při představě, jak ho vede k sobě do doupokojáku v tehdy drobátko ušmudlané pražské čtvrti, do oprýskaného domu, kde u přízemního krámku den co den postávají chlapi v montérkách a popíjejí z lahváčů. Tolik další úhel pohledu do debaty o bydlení ministrů české vlády. Zvážení okolností je na každém z nás.

Vraťme se do současnosti. Lidovci si bouchli do stolu. Dokud budou ve vládě, žádné propouštění bez udání důvodů z práce nebude! Lidovci stále někoho ochraňují, prodavačky a prodavače před prací o svátcích, matky před brzkým návratem do zaměstnání, tradiční rodiny před progresivistickou erozí, logicky tedy i pracující před vykořisťováním. Bouchání do stolu naopak nejde premiéru Fialovi, což řada občanů kritizuje, chtěli by na takovém postu většího drsoně. Babišův marketingový guru k tomu měl poznámku o hodných klucích, kteří nikoho nezajímají. To takové Okamurově SPD jde bouchání do stolu náramně – třeba, že „Peníze Čechům, ne Ukrajině“. O tom, jaké peníze a komu by se dalo diskutovat, ba se o to i poprat. Mnohý daňový poplatník by dal přednost požadavku „Peníze Ukrajině, ne SPD“. 

Pokračování 2 / 9

Kviz pro našince

Andrej Babiš (ANO) (březen 2024)

Policie by měla více kontrolovat lidi, kteří vypadají nějak jinak a například postávají před Albertem v Čestlicích, abychom věděli, kdo u nás vlastně žije, co je zač a zda tu pracuje. Kviz: a) opatření KSČ v roce 1978 proti máničkám a jiné závadové mládeži, b) návrh opatření předsedy ANO v roce 2024 na ochranu proti nežádoucím migrantům.

Pokračování 3 / 9

Zeman se omluvil

Rozhovor Reflexu s Milošem Zemanem

Miloš Zeman se po letitých soudních tahanicích omluvil svému exporadci Zdeňku Šarapatkovi za dehonestující výrok z roku 2017(!), že ho vyhodil pro neschopnost (Šarapatka odešel z vlastní vůle). Zeman platil osobní spor z prezidentských peněz, jeho advokát je nakonec Hradu vrátil. Ješitnost bývá někdy drahý koníček.

Pokračování 4 / 9

Slovensko bez Košic?

Vzkaz Roberta Fica do Prahy (6.3.2024)

Premiér Robert Fico uvedl, že uznávání principu územní celistvosti je v případě Ukrajiny jen teorií. Jen na okraj: kdyby uznávání principu územní celistvosti bylo teorií i v případě Slovenska, nechal by agresorovi Košice? Komárno?

Pokračování 5 / 9

Fiala není zabiják

Petr Fiala

Někdejší člen nejvyššího vedení ODS Ivan Langer si posteskl, že v ODS vyprchává instinkt zabijáka. Podobně i někdejší Babišův marketingový guru Marek Prchal se nechal slyšet, že Babiš je predátor, ale hodní kluci, jako Fiala, nikoho nezajímají. A někteří z voličů zase dávají přednost princi Jasoňovi před princem Drsoňem. Asi tak.

Pokračování 6 / 9

Byl svobodný, už není

Bývalý předseda Svobodných a lídr SPD do eurovoleb 2024 Petr Mach

„Peníze Čechům, ne Ukrajině,“ skví se na volebním plakátku SPD pod portréty Tomia Okamury a Petra Macha, který kandiduje do Europarlamentu. A to kdysi býval každým coulem Svobodný!

Pokračování 7 / 9

Jestli se rozlobíme

Tisková konference po jednání celostátní konference KDU-ČSL. (26.1.2023)

Dokud lidovci budou ve vládě, výpověď bez udání důvodu v zákoníku práce nebude, bouchl do stolu za lidovce místopředseda poslaneckého klubu Michael Kohajda. A jestli budeme v předvolebních průzkumech pořád na těch titěrných dvou procentech, rozlobíme se a budeme zlí!

Pokračování 8 / 9

Mami, tati, dojeli jsme

.

Prodejci aut lákají na elektroauta s tučnou státní dotací dvě stě tisíc korun, dalších až sto padesát tisíc lze získat na nabíjecí stanici. Na to dotování už brzy dojedeme. I když řídí údajně praváci.

Pokračování 9 / 9

Bekův stan

Ministr školství Mikuláš Bek (STAN) na tiskové konferenci k pondělní stávce (26.11.2023)

Je tu takové roztrpčení nad tím, že ministr školství Mikuláš Bek (STAN) má na státní útraty v metropoli drahé služební bydlení, třípokoják s garážovým stáním za sedmapadesát tisíc měsíčně. Hájí se tím, že v Praze na rozdíl od jiných kolegů nebydlí sám, ale s rodinou. Jistěže, ministři dokonce ani ze STAN nemůžou mít malý stan, kde na nohy táhne…