Alena Schillerová, Miloš Zeman, Andrej Babiš

Alena Schillerová, Miloš Zeman, Andrej Babiš Zdroj: Mária Rušinová, Nguyen Phuong Thao, Michal Protivanský

Jana Bendová: Věno Aleny Schillerové, nabídka Miloši Zemanovi. Seberme zemi z rukou bohatých a mocných

Kdyby exprezident Zeman chtěl komentovat pro evropská média odhalení proruské vlivové sítě českou kontrarozvědkou, o níž kdysi prohlásil, že jsou to čučkaři, nabízíme mu pár překladů tohoto ošemetného slovíčka (pouze s internetovou zárukou). Překlad potřebuje i komentář kremelského mluvčího k faktu, že ruský diktátor po vražedném útoku poblíž Moskvy nejenže nenavštívil zraněné v nemocnici či pozůstalé, ale ani se – na rozdíl od zahraničních diplomatů - neobjevil u pietního místa.

Naproti tomu zcela bez překladu se obejde komentář Lubomíra Zaorálka k exotické dovolené Andreje Babiše. Tak je krystalicky jasný. Brnká na starou známou závist. A zřejmě nějakou tu strunku i rozbrnká, neboť přinejmenším podle průzkumu Populismus v roce 2024 v osmadvaceti zemích světa touží dvě třetiny z nás po silném lídrovi, který by vzal zemi z rukou mocných a bohatých. Nakolik se tahle část společnosti kryje s třetinou společnosti, která si za lídra přeje mocného miliardáře, necháme na úvaze každého z vás. Stejně jako tipování, zda provokující Kalousek založí novou stranu anebo nezaloží.

Pokračování 2 / 8

 Zemanovi „čučkaři“

Miloš ZemanMiloš Zeman | Nguyen Phuong Thao

České kontrarozvědce BIS se podařilo odhalit proruskou vlivovou síť řízenou Putinovým spojencem, jejíž agenti chtěli z Prahy ovlivňovat politické procesy v EU. Miloši Zemanovi nabízíme pro strýčka příhodu pár překladů výrazu „čučkaři“ – čučkari, hiccups hoquet, csuklás, czkawka, muschis, fighette…

Pokračování 3 / 8

České pohádky

Hostem 21. dílu Hráčů byla první dáma hnutí ANO Alena Schillerová. Promluvila o své politické budoucnosti, dohadech s koalicí i rodiněHostem 21. dílu Hráčů byla první dáma hnutí ANO Alena Schillerová. Promluvila o své politické budoucnosti, dohadech s koalicí i rodině | Blesk:Rusinova Maria

Podle Aleny Schillerové chce ANO vyhrát volby tak, aby bez něj nešlo sestavit vládu a stalo se takzvanou bohatou nevěstou. Na taková přirovnání raději pozor. Tady v Česku, pravda v pohádkách, jsme zvyklí, že si hrdina raději vybere chudou, hodnou a poctivou dívku místo té bohaté a protivné.

Pokračování 4 / 8

Pěst na boháče

Jednání Sněmovny o bezpečnostních hrozbách. Andrej Babiš (20.3.2024)Jednání Sněmovny o bezpečnostních hrozbách. Andrej Babiš (20.3.2024) | Blesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC

Téměř dvě třetiny lidí v Česku si podle průzkumu agentury Ipsos přejí silného lídra, který by vzal zemi z rukou mocných a bohatých. Už je to tady zase?!

Pokračování 5 / 8

Závidím, závidíš, závidíme

Andrej Babiš na velikonoční dovolené u moře (březen 2024).Andrej Babiš na velikonoční dovolené u moře (březen 2024). | X/A. Babiš

Andrej Babiš poslal pozdrav z dovolené a Lubomír Zaorálek to okomentoval slovy „zatímco důchodce Andrej Babiš přeje veselé Velikonoce z Karibiku, běžný český důchodce si nyní může dovolit nanejvýš český rybník“. Tak to bylo slaboučké i na socdemokrata Zaorálka.

Pokračování 6 / 8

Diktátor zalezlý v noře

Vladimir Putin se vyjádřil k teroristickému útoku v MoskvěVladimir Putin se vyjádřil k teroristickému útoku v Moskvě | ČTK/Mikhail Metzel

Putin se od střelby u Moskvy, při níž zahynulo 144 lidí, nezúčastnil žádné pietní akce, nenavštívil ani zraněné v nemocnici či pozůstalé. Mluvčí Peskov to vysvětluje slovy „i když nevidíte slzy na jeho tváři, tak to neznamená, že netrpí“. Rozumíme, diktátor je strachy zalezlý v noře.

Pokračování 7 / 8

Kalousek se vrací?

Miroslav KalousekMiroslav Kalousek | Foto Blesk - David Malík

Jestli Miroslav Kalousek založí další stranu, bude to obrovská chyba, řekla jeho nástupkyně v čele TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Každopádně devět z deseti odborníků na marketing se shoduje, že přinejmenším to napínání jde Kalouskovi náramně.

Pokračování 8 / 8

Není tradice jako tradice

Velikonoce v Praze.Velikonoce v Praze. | Blesk:Petr Novotný

Každoroční debatu o šlehání dívek a žen pomlázkou máme za sebou. Kovaní tradicionalisté prominou, ale ne každou tradici je nutné udržovat při životě. Třeba takové indické vdovy si po zákazu upalování na hranici se zemřelým chotěm dost oddechly a jaká to byla tradice!