Komentáře

Zpět na článek

Jana Bendová: Věno Aleny Schillerové, nabídka Miloši Zemanovi. Seberme zemi z rukou bohatých a mocných

9 komentářů

Paul Alerton
3. dubna 2024 • 11:24
Ké bych měl starosti paní Bendové aspoň den před smrtí. Zas jeden nicneříkající příspěvek.
Richard Šebesta
3. dubna 2024 • 10:24
Paní autorko. Jen jednu poznámku. Nevím kolik vám je let ale píšete dost naivně . Nevylučuji že ruské tajné služby se snaží ovlivňovat nějak volby a veřejné mínění u nás a v dalších zemích EU zejména v těch východních. Ale myslíte že třeba americké to nedělají ? Svata prostoto. Za minulého režimu nás soudruzi krmili tím jak tajné služby západu ale zejména USA ovlivňovaly volby v roce 1946 i únorové události u nás a taky vše co se dělo okolo pražského jara v roce 1968.Samozřejmě že zamlčovaly že sovětské (ruské) to dělají taky a mnohém, mnohem důrazněji a agresivněji. Dnes je situace trochu opačná. I když uznávám že míru toho jak důrazně tajné služby třeba USA ovlivňují naše volby a veřejné míněni nevím a proč ? Protože o tom naše média a vláda neinformují. Snaží se informovat jen o ruských aktivitách stejně jako kdysi komunisté o amerických. Asi tak to tady chodí,blahorodi.
lug70
3. dubna 2024 • 11:20
@Richard Šebesta Tady to funguje tak, že jako kandidáti ve volbách jsou za obrovské podpory liberálních médií dopředu nastrčeni stážisté Aspen institutu či Globsecu anebo absolventi stáže americké vlády International visitor leadership. Někteří jsou za podpory US ambasády posíláni na stáže do USA nebo opět od US ambasády dostanou přihlášku ke vstupu do Aspen institute či Globsecu až později, když už jsou zvoleni do vysokých ústavních funkcí. Viz třeba případ Fialy a Jurečky, kteří vstoupili do americké chobotnice Aspen institute až za rok po jmenování vlády. Po jejich vstupu do Aspen institute se taky začaly dít věci. Nastal úplný obrat politiky, co slibovali před volbami i po volbách už najednou neplatilo. Není tak těžké si domyslet, co za tím obratem stálo. Prostě od Aspen institute dostali instrukce. Tady jako v klasickém protektorátu těžce ovlivňuje volby i politiku západ skrze svoje média a hlavně organizace Aspen institute a Globsec. Dost možná, že spousta politiků, kteří nejsou členy cizích chobotnic jsou západními tajnými službami odposloucháváni a podle potřeby vydíráni. To byl třeba případ kancléřky Merkelové, viz provalený skándál s odposlechy americkou tajnou službou NSA. Taky bylo u ní hned jasné, proč najednou obrátila a vítala migranty.
Paul Alerton
3. dubna 2024 • 11:25
@lug70 👍🏻👍🏻👍🏻
Richard Šebesta
3. dubna 2024 • 11:46
@lug70 Souhlasím. NA Merkelovou jsem zapomněl . Je to tak.
Paul Alerton
3. dubna 2024 • 11:26
@Richard Šebesta 👍🏻👍🏻👍🏻
Frank51482
3. dubna 2024 • 10:21
Bože, do čeho jsi to duši dal? Kdejaká slepice kdáká o věcech, o kterých nemá ani tušení. Bendová, my si dovedeme představit, kdo je to čučkař. My na severní Moravě pro takové máme daleko jadrnější pojmenování. Stejně tak, jako pro prorežimní pisálky všeho druhu. Nevím, jestli 2/3 voličů si přeje bohatého premiéra, ale vím, že 2/3 voličů nechce takového prolhaného a hloupého šaška se čtyřmi pochybnými tituly, který v současnosti šéfuje ve Strakovce. Zkratka blbý a prolhaný politolog, kterého normální člověk k životu opravdu nepotřebuje, protože tito lidé nevytváření pražádnou přidanou hodnotu a jen parazitují na ostatních.
Paul Alerton
3. dubna 2024 • 11:31
@Frank51482 jen by mě zajímalo, za co to doopravdy dostal. Vědecká práce téměř nulová, jen přidružené štěky s jinými autory. Také jsem musel už v tomhle režimu studovat politologii jako předmět, ale je to věda, která se přiživuje na ostatních.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
3. dubna 2024 • 10:20
Kalousek jede standardní guerillový marketing a média mu na to ochotně naskakují. Tohle "zvažování" nic nestojí. Je to podobné, jako když politici neustále říkají, že "zvažují právní kroky". Přeloženo de češtiny to znamená, že nic nepodniknou, protože vědí, že by prohráli a museli zaplatit právníkům. A aby nevypadali jako srabi, tak drsňácky napíší, že "zvažují právní kroky"... jářku, zvažujte do alelujá...)))