Video placeholde
Andrej Babiš u soudu kvůli kauze Čapí hnízdo
Andrej Babiš v Partii Terezie Tománkové. (11. 2. 2024)
Sněm ANO. (10. 2. 2024)
Sněm ANO. (10. 2. 2024)
Sněm hnutí ANO: Andrej Babiš stále předsedou. (10. 2. 2023)
14
Fotogalerie

Babiš točí infantilní videa a trdluje v čepici po hospodách aneb Když agilní podřízená vstřelí gól do vlastní branky

Karel Havlíček, který na sobotním sněmu hnutí ANO obhájil pozici prvního místopředsedy, oznámil, že je potřeba na voliče zahájit kobercový nálet a že uvnitř hnutí není místo pro pohodlné lenochy. Babišovi podřízení si to zjevně vzali k srdci a obratem zasedli k notebookům a vyrazili na sociální sítě. Nicméně jeden z prvních náletů skončil komunikačním fiaskem a de facto torpédem vlastní lodi. Postarala se o to poslankyně Jana Mračková Vildumetzová, která si po volbách myslí na ministerstvo vnitra.

Není proto divu, že její příspěvky míří právě na šéfa STAN Víta Rakušana, který poslední dobou rozjel svéráznou, až disidentskou kampaň, při níž se zjevně inspiroval seriály Okresní přebor či Most! „Pane ministře @Vit Rakusan, já vím, že teď máte plné ruce práce s točením infantilních videí a trdlováním v čepici po hospodách (mimo jiné, vy už toho Babiše vážně kopírujete úplně ve všem)...“ napsala v pondělí Mračková Vildumetzová ve svém postu na sociální síti X. Příspěvek se okamžitě stal hitem internetu, ale asi ne v tom směru, jak někdejší karlovarská hejtmanka zamýšlela.

Jana Mračková Vildumetzová, která na sebe dosud nejvíce upozornila uplakanou scénou, když se musela vzdát teplého místa ve vedení sněmovny kvůli kauze Dozimetr (což Andrej Babiš komentoval tak, že se provinila tím, že se zamilovala), patří vedle Aleny Schillerové a Kláry Dostálové mezi nejaktivnější političky ANO na sociálních sítích. Nad obsahem nebo pointou jejích příspěvků však často zůstává rozum stát. Ale budiž, je aktivní a agilní a to se v ANO cení. Ostatně Karel Havlíček si dělá evidenci všech příspěvků. Hlavně když se trefuje do vlády nebo alespoň do ministra vnitra Víta Rakušana.

Tentokrát to však Jana Mračková Vildumetzová ve své touze Rakušanovi nandat přepískla a výsledkem je vlastní gól. Svým přirovnáním Rakušana k Babišovi de facto oznámila, že Babiš točí infantilní videa a trdluje v čepici po hospodách (sic!). Samozřejmě, její záměr byl nepochybně úplně jiný, stejně jako jiné mělo být vyznění celého příspěvku. Výsledek však mluví za sebe. Ono okřídlené „dvakrát měř, jednou řež“ se na sociálních sítích u některých členů ANO asi nevede.

Ruku na srdce, osobně taky zažívám velké rozpaky či zděšení z toho, co šéf STAN v současné době předvádí, a obsah jeho videí a počínání by vydal na samostatný, velmi kritický komentář. Nicméně způsob, jakým se s tím Jana Mračková Vildumetzová vypořádala, svědčí o tom, že hnutí ANO nyní připomíná papiňák, který je natlakován až po víko negativními emocemi a snahou probrat v lidech to nejhorší, co někde ve svém nitru mají. Jednotliví Babišovi podřízení se nyní snaží ukázat před svým šéfem v tom nejlepším světle, a proto to ze sebe hrnou hlava nehlava a příliš u toho moc nepřemýšlí. Podobné to bylo, když vybičovali mezi lidmi průtrž hněvu na verdikt Ústavního soudu ohledně valorizace penzí.

Ale co my víme? Třeba byl tweet paní poslankyně záměrný. Třeba se Andrej Babiš opravdu rád baví točením infantilních videí a trdlováním v čepici po hospodách. Možná si v ANO myslí, že je to skvělá výbava pro budoucího premiéra. Já si myslím pravý opak.