Schůze Poslanecké sněmovny ke konsolidačnímu balíčku: Předseda SPD Tomio Okamura (12.7.2023)

Schůze Poslanecké sněmovny ke konsolidačnímu balíčku: Předseda SPD Tomio Okamura (12.7.2023) Zdroj: ČTK / Říhová Michaela

Inaugurace Petra Pavla
Jednání o nedůvěře vládě: Místopředseda Jan Bartošek (KDU-ČSL) a předseda SPD Tomio Okamura (17.1.2023)
Tomio Okamura skončil se štrůdlem v obličeji
Hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy 1. 9. 2022
Hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy 1. 9. 2022
6
Fotogalerie

Karel Steigerwald: Mimořádná jednání sněmovny aneb Okamura se prokecá na předsedu ústavního soudu

Rychle se blíží další mimořádné jednání sněmovny, které naváže na minulé mimořádné jednání sněmovny, které bylo o okrádání důchodců. To nové bude o tom, že premiér Fiala s dalšími asi vykradl ve prospěch ODS podnikatelskou záložnu. Uložil si tam špinavé peníze a čisté je zas vyzvedl. Je to otřesné zjištění. Naštěstí vyjde najevo, kdo komu co ukradl a že krade jen ministr vnitra, který také nekrade.

Babiš dostane šanci předstihnout v řečnění Okamuru, favorita z minula. Exministryně financí uplatní tmavý přeliv s lehce modrým cákancem napříč, aby podtrhla, že není pštros, ale právnička. Mimořádné jednání otřese společností. Kam až to dojde? Následovat bude další mimořádné jednání sněmovny, které rozplete, jak se Babišovi podařilo oddálit o deset let právoplatný rozsudek nad podvody v Čapím hnízdě.

Následovat bude mimořádné zasedání na téma, kdo rozprášil soudní řízení o stamilionové inzerci na staveništi Hnízda a kde byly inzeráty, které nikdo neviděl.  Veřejnost netrpělivě čeká na mimořádné zasedání sněmovny o tom, kde vzal nemajetný Ing. Babiš peníze, které neměl, aby za ně mohl koupit Agrofert, který má. Je to prý promlčené, ale sněmovna je odhodlaná z hlediska vyššího principu mravního původ těch peněz vyhledat a zveřejnit, aby se to vědělo. Tou dobou už dokáže Okamura mluvit ve sněmovně bez pauzy 37 hodin. Babiš bude pozadu o šest hodin. I to je ale pěkný výsledek.

Vrcholným jednáním bude mimořádné jednání sněmovny na téma mimořádných jednání sněmovny, která na sebe navazují tak těsně, že řádná jednání sněmovny už tři a půl roku čekají, kdy se objeví škvíra. Tak pestrý je parlamentní život. Zamítnutá zvláštní jednání sněmovny poputují pak v podobě žalob k ústavnímu soudu, který ucpou. Pak se předsedou ústavního soudu pro svou brilantní výřečnost stane Okamura, který to všechno v celotýdenním projevu (v hypnóze) zas rozhýbe. V České republice to pěkně poklape dál.