Tiskovka po jednání stínové vlády ANO: Havlíček, Schillerová a Pokorná Jermanová (7.9.2023)

Tiskovka po jednání stínové vlády ANO: Havlíček, Schillerová a Pokorná Jermanová (7.9.2023) Zdroj: Foto Blesk - Jiří Koťátko

Jana Bendová: Proč je podle Aleny Schillerové Fialova vláda „blbá“ a co chce a nechce Miroslav Kalousek

Je adventní čas, Fialova vláda v poločase a máme blbou náladu. Co by na využívání, používání i zneužívání svého slavného sloganu řekl Václav Havel (vymyslel ho prý jeden z jeho poradců), nevíme.  V pondělí si veřejnost i přátelé připomněli dvanáct let od jeho úmrtí. V Babišově týmu slovo nevím neznají, mají jako vždy jasno, protože jasno má šéf: Fialova vláda dělá všechno blbě, oni by dělali všechno dobře. Není nad sebevědomí a ukřičenou propagandu.

Blbou náladu má možná i jinak veselý Miroslav Kalousek, jeho topka mu zařízla eurosnění. Naopak dobrou náladu má jiný starý bard Lubomír Zaorálek, on jednu kandidátku do eurovoleb přímo vede. Ale měl by si dát pozor. Mimochodem, víte, že s českými poslanci to není tak hrozné, jak si někdy myslíme?   

Pokračování 2 / 7

Fialův poločas

Premiér Petr Fiala na summitu v Bruselu.Reuters

Fialova vláda je v poločase. A protože se tu nedávno vytahovaly žluté a červené karty, zůstaňme u toho – zatím to vypadá, že pětikoaliční tým hraje na domácím hřišti soupeře.

Pokračování 3 / 7

Na místě paní Aleny

Alena Schillerová  (ANO) v Partii CNN Prima News. (7.5.2023)CNN Prima News

Podle Babišovy poslankyně Aleny Schillerové je v zemi „blbá“ nálada, protože Fialova vláda je „blbá“. Netroufáme si radit, ale být na jejím místě, s chytlavým slovíčkem „blbá“ bych si raději nepohrávala.

Pokračování 4 / 7

Zaorálkovy východní lásky

Lubomír Zaorálek (SOCDEM) v červnu 2023Lubomír Zaorálek (SOCDEM) v červnu 2023 | Foto Blesk - Michal Protivanský

Lídrem SOCDEM kandidátky do eurovoleb bude Lubomír Zaorálek, roky přezdívaný kvůli pročínským spádům Zao Ce-tung. Když ho tak člověk sleduje, měl by si dát maličko pozor, aby mu po kampani nezačali říkat Lubomire Putinoviči.

Pokračování 5 / 7

Bezva čeští poslanci

Poslanec polské ultrapravicové strany Konfederacja (Konfederace) Grzegorz Brau v předsálí Sejmu, dolní komory parlamentu, hasicím přístrojem uhasil menoru.Reuters

Polský poslanec Grzegorz Braun hasičákem uhasil v Sejmu židovskou menóru, neb prý nelze, aby se v něm odehrávaly akty talmudického kultu. Ano, to je ten pán, který je kritikem demokratického zřízení, polským králem by měl být Ježíš, covid je médii a politiky vymyšlený, umělé oplodnění zakázat… No řekněte, nejsou ti naši poslanci nakonec docela fajn holky a kluci?

Pokračování 6 / 7

Orbánova jolka

Maďarský premiér Viktor Orbánprofimedia.cz

Diplomaticky ho lámali, peníze Maďarsku poslali, přesto Orbán sám proti šestadvaceti nepovolil a nedovolil poslat unijní peníze krvácející Ukrajině. Copak asi Viktorek najde pod jolkou od dědušky Moroze?

Pokračování 7 / 7

Co chce Kalousek

Miroslav Kalousek v Lucerně (9.12.2023)ČTK/Jaroslav Svoboda

Topka nevyslala Miroslava Kalouska do evropských voleb, kam chtěl, chce ho vyslat do Senátu, kam on nechce. Lidé na sítích ho chtějí hlavně ve sněmovně, ale bůh ví, zda on tam chce a zda ho tam topka chce. Tuhle mýdlovou politickou story o chtění a nechtění uzavřeme alespoň pro letošek neutrálním Werichovým „Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod“.