Andrej Babis, Petr Pavel, Tomio Okamura. Trojice nejdůvěryhodnějších českých politiků.

Andrej Babis, Petr Pavel, Tomio Okamura. Trojice nejdůvěryhodnějších českých politiků. Zdroj: ČTK, Blesk / Tonda Tran

Jana Bendová: Prezident Pavel, Babiš, Okamura, trio nejdůvěryhodnějších. A Němci budou víc deportovat migranty

Pohled na davy demonstrující proti Izraeli, na násilnosti v západních ulicích, hořící auta a antisemitská hesla šéfovi zrovna německé vlády určitě nedělají dobře. Však Olaf Scholz také zopakoval, že migraci považuje za svou největší prioritu a bude přísný na migranty, což je jistě potřebné (ostatně i pro uvadající popularitu jeho vládnutí). Ani Fialovu vládu nikdo do nebe nevynáší, podle jedněch dělá málo, podle druhých moc, každopádně s důvěrou je úplně na štíru. Nejdůvěryhodnějšími politiky jsou naopak podle průzkumu vedle prezidenta pánové Babiš a Okamura. 

My jsme zkrátka národ ctitelů Járy Cimrmana, to je asi tak vše, co k té „důvěryhodnosti“ teď říkáme. A my zdejší voliči se cítíme politicky hodně pravicově a středňácky. Jenže zkuste nám sáhnout na levicové jistoty. Co by se asi tak stalo, kdyby například ministr Válek přišel na zasedání té velmi nepopulární vlády s návrhem vyšší spoluúčasti a komerčního připojištění na lékařskou péči, třeba proto, aby mohl přidat hrozícím lékařům?! Důvěryhodný pan Babiš by pak ve sněmovně řečnil ne šest hodin, ale třeba i celý den, a takový trest si ani Fialovi ministři a poslanci nezaslouží.   

Pokračování 2 / 7

Děvka Kleopatra a sítě

Liz Taylorová a Richard Burton v americkém velkofilmu z roku 1963. Burtonovi připadla role muže, jemuž se stal vztah s egyptskou královnou osudným - triumvira Antonia

České političky si oprávněně tu a tam povzdechnou, kolik nenávisti, sexismu a hnusných protiženských nadávek se na ně valí ze sociálních sítí. Nic nového pod sluncem. I jejich předchůdkyně Kleopatra by mohla vyprávět, jí přezdíval kupříkladu bohabojný římský lid „děvka Nilu“. Jen ty starověké sociální sítě se maličko změnily.

Pokračování 3 / 7

Pavel, Babiš, Okamura

Petr Pavel s moldavskou prezidentku Maiou Sanduovou

Nejdůvěryhodnějšími českými politiky jsou podle průzkumu CVVM po prezidentu Pavlovi Andrej Babiš a Tomio Okamura. Dobře nám tak.

Pokračování 4 / 7

My Češi jsme pravičáci

Ztratily už pojmy levice a pravice smysl?

Průzkumy se na nás tentokrát vyřádily. Za pravičáky se považuje 44 procent Čechů a vysloveně středové postoje pak zastává další čtvrtina z nás. Jasně, a stát se o nás musí hezky levicově postarat od kolébky po rakev, to dá náš český pravicový rozum.

Pokračování 5 / 7

Kupředu, lidovecká!

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) na tiskovce (září 2023)

Lidovci jsou jedinou politickou stranou, která je tu pro rodiče a pro budoucnost, uvedl na programové stranické konferenci ministr životního prostředí Petr Hladík v souvislosti s technologickým vývojem, který jde dopředu nejrychleji ve své historii. Ano, říkáme si doma každý večer, jaké to máme my, rodičové, z pekla štěstí.

Pokračování 6 / 7

Milujte se, neválčete

Putin v Číně: Sešel se s prezidentem Si Ťin-pchingem a vystoupil na summitu k nové Hedvábné stezce (18.10.2023)

Podle výzvy prezidenta musíme v příštích padesáti letech zdvojnásobit počet obyvatel Ruska! Tak pravil ruský poslanec, šéf někdejší Žirinovského Liberálně demokratické strany Ruska (LDPR) Leonid Sluckij a dodal, že chystají opatření, aby širá ruská země měla nejméně 290 miliónů lidí. Dobrá rada? Make love, not war.

Pokračování 7 / 7

Guten morgen

Kancléř Olaf Scholz

Německo musí začít ve velkém měřítku deportovat migranty, kteří nemají právo zůstat v zemi, řekl německý kancléř Olaf Scholz s tím, že téma migrace považuje za svou nejvyšší prioritu. Guten Morgen, Papa!