Ukrajina, ilustrační foto

Ukrajina, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Bohumil Pečinka: Jaro stejně přijde

No to jsem si dal. Minule jsem tady napsal, že jaro je tady, a ono mezitím odešlo. Ale možná je to jinak.

Bylo by fajn, kdyby moje titulky působily jako antizaklínadlo. Takže, když teď napíšu, že Rusové jsou stále na Ukrajině, ve čtvrtečním vydání už budou pryč. Uvidíme, jestli to zafunguje tentokrát. Problémem je, že to naše „být pryč“ si Rusové tradičně překládají jako „být všude“. Překladač nepřekladač, i když Němci si posledních dvacet let mysleli, že je zkultivují.

Svět se točí

Jinak se svět točí tak nějak stejně. Prezident Zeman rozjíždí sóloakci a posílá svého kancléře ke katarskému emírovi. Nejspíš chce jednat o plynu a zase jednou být zachráncem Česka, jako když od Putina chtěl vakcíny Sputnik. Nebo když podepsal s čínskými byznysmeny memoranda o stovkách miliard investic do české ekonomiky, z nichž zbyl jeho rozhořčený dopis, že nedodrželi dohody.

Anebo když celé roky podporoval ruského prezidenta, aby ho nakonec proklel, že vtrhl na Ukrajinu, i když se tím Putin celá léta netajil. Dnes se Miloš Zeman obrátil do arabského světa. Shodou náhod právě na Katar, který podporoval džihádistické skupiny, proti nimž Zeman celá léta bojoval. To bude zase družba!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!