Video placeholde

Odborníci radí: V karanténě je hlavně důležité se z toho nepo**at

Náš vrchní expert na nedělání své práce povýšil své umění a teď si “ze zdravotních důvodů” válí šunky doma. Všem se ulevilo, že si v redakci furt nikdo nestěžuje, ale ukázalo se, že je ochotný nás pronásledovat i přes webkamery.

Když na jaře přišla první vlna koronaviru a zavírali jsme se doma, byli všichni velice účastní. I zaměstnavatelé. Pamatuji si, že mi chodily e-maily od HR oddělení, kde se mi dobří personalisté pokoušeli radit, jak přežít. “Zkuste netrávit celý den v pyžamu, převléct se do pracovního je důležité pro psychiku!” To byl evergreen. Taky “Přestávky a pracovní doba jsou na home officech zásadní.” Nebo “Vyčleňte si pracovní zónu a klidovou zónu, kde nebudete pracovat nikdy.” Jó, to byly časy. Dneska jen napíšete šéfovi, že máte nejspíš covid, a zpátky vám přijde blesková textovka: “OK, zkus nechcípnout, v pondělí odevzdáváš tu prezentaci.”

Nebo v našem případě: Ve středu natáčíš video. Těžko ale můžeme přitáhnout potenciálně infekčního člověka do redakce, takže jsme se rozhodli, že necháme našeho vrchnícho experta na nedělání své práce fňukat do webkamery.

Pokrok nezastavíte.