Video placeholde

Kalousek v dnešních Reflexích: Vláda v demisi je v roli chromé kachny

My se s covidem opravdu budeme muset naučit žít, reagovali pozitivně Miroslav Kalousek a Marek Stoniš na jeden ze závěrů společné tiskové konference zástupců budoucí, Fialovy vlády k řešení pandemie covidu. Šéfredaktor Reflexu ocenil nový přístup koalice, která odmítá povinné očkování a chce při posuzování vážnosti epidemie přihlížet především k zaplněnosti nemocnic, ne pouze k mechanickým počtům pozitivně testovaných lidí.

„Měl jsem radost, že budoucí vláda dnes vystoupila a představila konkrétní plán řešení – od krátkodobého po dlouhodobý, jak žít s Kvidem, a doufám, že už nebudou zbytečně umírat lidé,“ řekl Miroslav Kalousek. „To, že se stále velká část české veřejnosti nechce naočkovat, nepovažuji za důsledek toho, že by lidé o nemoci hltali informace z dezinformačních a konspiračních webů, ale projevem jejich logické nedůvěry ve vládu a její způsob, jak řídila, respektive neřídila pandemii,“ tvrdí Marek Stoniš a připomíná, kolik dezinformací už vláda a její „odborníci“ mezi občany rozšířili. „Tečka není tečka za covidem, očkovaní mohou onemocnět a nemoc i roznášet,“ řekl. „Přesto si myslím, že očkování je nejúčinnějším způsobem, jak epidemii omezit,“ reagoval Kalousek. V této souvislosti bývalý ministr financí apeloval na prezidenta Zemana, aby jmenování budoucí vlády nezdržoval, protože současná, Babišova vláda už je v situaci „chromé kachny“, která nemá pro řízení země v tak složité situaci důvěru ani mandát.

Poslechněte si Reflexe Kalouska a Stoniše jako podcast:

„Být na jeho místě, zítra bych najmenoval celou vládu, popřál bych jí hodně úspěchů a následně bych rezignoval ze zdravotních důvodů na svou funkci,“ uzavřel dnešní Reflexe Miroslav Kalousek.

Reflexe Miroslava Kalouska a Marka Stoniše je pravidelný pořad, ve kterém šéfredaktor Reflexu debatuje s matadorem české polistopadové politiky o všem, co se děje kolem nás. Sledujte a poslouchejte každý týden na webu reflex.cz, redakčním Youtube kanále a všech hlavních podcastových platformách.