Video placeholde

Psát o Zemanovi je asi stejně užitečné jako rozdávat abstinenční brožurky v Rusku

Koncem minulého týdne se Česko vzrušilo nad prvním rozhovorem, který prezident republiky Miloš Zeman poskytl rozhlasové stanici Frekvence 1. A přestože z toho média žila celý víkend i tento týden, ve skutečnosti nemělo nejmenší smysl o tom psát.

Rozhovor měl ve své zkrácené odvysílané podobě něco málo přes deset minut. Ta nezkrácená a nesestříhaná verze, které se podařilo uniknout na internet, měla téměř čtvrt hodiny, ale bohužel neobsahovala vůbec nic pikantního kromě kouzelné větičky “Pane prezidente, kdybyste to chtěl kdykoli ukončit, tak řekněte,” na což Zeman lakonicky odpověděl: “Dobře.”

Ale ani v oficiální verzi rozhovoru toho nezaznělo mnoho, těch pár minut v podstatě jen sloužilo k tomu, abychom si uvědomili, že Miloš Zeman je skutečně mezi živými a ješitnější než kdykoli předtím. Nebo že se Petr Jablonský od té doby, co jsme ho neviděli, výrazně zlepšil ve své práci. 

Proč konkrétně nemá smysl zabývat se tím, co v pátek řekl Miloš Zeman, se dozvíte v novém pořadu noviNÁŘEK. Vysvětlí vám to náš redakční expert na nedělání své práce – Jan Studnička.