Video placeholde
Kecy a politika LIVE na United Islands of Prague
Kecy a politika LIVE na United Islands of Prague
Kecy a politika LIVE na United Islands of Prague
Kecy a politika LIVE na United Islands of Prague
Kecy a politika LIVE na United Islands of Prague
8
Fotogalerie

Kecy & politika Live Show: Babiš se spojí se Šlachtou a oznámí vznik strany Křivá přísaha

Nic nekončí, jedeme dál – tak by mohl znít titulek mimořádného dílu podcastu Kecy & politika. Zatímco většina konkurentů přes léto zmrazila svou činnost, podcast časopisu Reflex pokračuje i v horkých letních měsících. Jen kvůli nemožnosti natočit další díl v době státního svátku, výjimečně zařazujeme speciální live show, která byla natočena minulý pátek během vystoupení na festivalu United Islands of Prague. Tentokrát proto uslyšíte „Kecy“ nejen v audio, ale i ve video formátu.

Z autorů podcastu, Bohumila Pečinky a Petrose Michopulose, pod režijní rukou Martina Bartkovského, se postupně stává dvojice, která se přijatelnou formou snaží převyprávět příběhy a zákulisí české politiky. Tento díl vznikl v areálu pražského Střeleckého ostrova a byl v závěru doplněn znalostním kvízem pro diváky o pět triček s emblémem Keců.

Pusťte si podcast Kecy & politika na Spotify:

 

V live show Keců jsou rozebírány všechny události toho týdne, včetně ohlašovaného dopisu Andreje Babiše adresovaného do všech českých domácností. Autoři Keců se pokouší předpovědět, co v něm český premiér asi českým voličům řekne. Pečinka si myslí, že Babiš národu sdělí, že si po přečtení zprávy Evropské komise konečně uvědomil, že je ve střetu zájmů, a proto se rozhodl odstoupit. Michopulos zase, že oznámí spojení se Šlachtovou Přísahou a oba ruku v ruce vytvoří novou stranu Křivá přísaha. V těchto dnech Babišův dopis dochází do všech schránek v celé republice, takže bude moci posoudit, kdo z dvojice měl nakonec pravdu. 

 V jednom se ovšem oba shodují, co by mohlo být krédo podcastu Kecy & politika: „Budeme i nadále pálit dobře mířené dávky na politiky, kteří si myslí, že nám můžou jen vládnout, ale my je nemůžeme kontrolovat. Další dávky budou určeny těm, kteří si myslí, že nás můžou urážet svou neschopností, ale my bychom je urážet neměli. My je naopak budeme urážet vždy, když si to zaslouží, a chválit je nebudeme, protože to oni sami umějí nejlépe.“

Pusťte si předcozí díl podcastu Kecy & politika: 

Video placeholde
Kecy a politika 11: Politici ve víru tornáda • reflex.cz