Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Karel Steigerwald: Babiš hodlá vyměnit lid, potřebuje ke své práci úplně jiné voliče

Je nejvyšší čas, lid se neosvědčil. Vláda krásně rozvolňuje a lid to neocenil. Někteří politici chtějí dokonce hlasovat o nedůvěře vládě a lidi je podporují, aniž se ptají, jestli má vláda důvěru k nim.

Voliči jsou obézní, trpí alkoholismem a kouří, říká zdravotní expert ANO Špičák. Nemohou se divit, že jim v pandemii nepomohla ani skvělá vládní opatření. Nic jiného než kritiku, že byly dlouho zavřené školy a že bylo moc obětí na životech, lidi nemají. Přesto nevidí, že v mnoha jiných kritériích vláda na posledním místě nebyla. Pokud se něco opravdu nedařilo, nebyla to chyba vlády, nýbrž neschopnost celé lidské civilizace. Kdo kritizuje Babiše, vyskakuje si na celé lidstvo.

Dřou a makají

O takové voliče vláda nestojí. Dřít do noci, makat pro lidi, to v atmosféře nepřátel nikoho nebaví. Je další zásluhou vlády, že s tím netřískla. Dře a maká dál. Není jako obyčejní politici. Potřebuje ke své práci úplně jiné voliče, kteří by měli porozumění a kroky vlády by chválili. Nakonec jediný, kdo ji za tu těžkou práci pochválí, je ona sama. Proto se ve vládních kruzích rodí úvahy o výměně lidu. Hodně by to pomohlo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!