Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Karel Steigerwald: Klausova logika. Milion chvilek před zenitem. Babiš zas lže

Prezident Sysel je na výsluní. Vyhlásil, že bude kašlat na ústavu, i kdyby se sněmovna sama rozpustila. Také by na ni kašlal, i kdyby ANO nemělo po volbách sílu na sestavení vlády. Vládlo by zas tak dlouho, jak by on chtěl. Milion chvilek demonstroval a vyvolal tím názor, že je za zenitem. Václav Klaus myslí, že exploze ve Vrběticích jsou česko-český problém. Babiš navrhuje, aby dotace za Agrofert do EU vrátila vláda.

Ve Frankrajchu vládne Bůh a v ČR blázni. Republika se utápí v blábolech, které se všeobecně považují za politiku, ačkoliv nemají krom rejdů v mozcích svých autorů žádný smysl. Mnozí voliči je ale vítají, pasují k jejich mozkům. Politika se změnila v břečku nesmyslů. Ty vládnou, ne rozum.

Prezident, který si myslí, že v demokracii je možné vládnout bez mandátu sněmovny, nemá na Hradě co dělat. Ví to, drží se v Lánech. Sesadit ho už dávno měly ústavní síly země. Neudělaly to. Mumlají raději, jestli ano, nebo ne, ačkoliv ústava říká jasné ne. Prezident si bahní v neodpovědnosti a dělá vše pro to, aby ho stále víc lidí považovalo za ruského agenta. Myslí si, že je svérázným druhem monarchy. Vše smí a nic mu nehrozí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!