Vrchní velitel Armády ČR na inspekci ozbrojených sil

Vrchní velitel Armády ČR na inspekci ozbrojených sil Zdroj: ČTK/Peřina Luděk

Miloš Zeman u voleb do Senátu. Do druhého kola volit nejde
Miloš Zeman u voleb do Senátu. Do druhého kola volit nejde
Miloš Zeman nosí  SOS tlačítko pro seniory.
Prezident Miloš Zeman převzal rezignaci šéfa antimonopolního úřadu Petra Rafaje
Prezident Miloš Zeman s moderátorem Lubošem Procházkou při rozhovoru pro Frekvenci 1.
35
Fotogalerie

Karel Steigerwald: Přestaňte krmit pana prezidenta Zemana

V dnešním rozhovoru pro MF Dnes odpovídal prezident zeman na tuto otázku: „Proticovidová opatření negativně dopadají na to, čemu se někdy říká „kulturní fronta“. Ta má tradičně silné tendence promlouvat do politiky. Jak vlivný bude její hlas tentokrát? Může to ve volbách sehrát nějakou roli?“ A odpověď pana prezidenta? „Dovolte mi jeden drsný bonmot: Umělci vytvořili svá nejkrásnější díla tehdy, když byli hladoví.

Pan prezident v souvislosti s opatřeními proti koronaviru připomněl, že umělci dávají nejlepší výkony, když trpí a mají hlad. Je to vyzkoušená metoda. Často ji provázejí i blahodárné tělesné tresty. Ty se ale pro prezidenty nehodí. Ti si musí vystačit s hladem.

Vyhladovělý prezident podává mnohem lepší výkony než prezident přejedený. Je to spolehlivá cesta ke zvýšení kvality a určitě by pomohla i panu prezidentovi. Tak ho přestaňte krmit a uvidíte to zlepšení. Někteří říkají, přestaňte mu také nalévat, ale to není ověřené.

Prezident, původně veselá kopa, plná bonmotů, by se mohl stát mlčenlivým a zachmuřeným podivínem. Ověřené ovšem je, že pobyt v kriminále má na kvalitu budoucího  prezidentování podobný účinek jako hlad. Ale kriminál před výkonem pan prezident prošvihl a kriminál po výkonu žádné pozitivní účinky už nemá. Tak zkuste alespoň ten hlad a přestaňte ho krmit.