Adam Vojtěch se při rezignaci očividně dojal, plakali prý i kolegové z vedení

Adam Vojtěch se při rezignaci očividně dojal, plakali prý i kolegové z vedení Zdroj: ČTK / Šimánek Vít

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na tiskové konferenci (17.9.2020)
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na tiskové konferenci (17.9.2020)
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na tiskové konferenci (17.9.2020)
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) absolvoval o vládních prázdninách výstup na Dívčí hrady
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO)
11
Fotogalerie

Gejzír nevkusu vytryskl do nebe: Kolegové plakali, když jsem rezignoval, líčil Vojtěch v televizi

Před kamerami předváděl dnes už bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch postupně různé své vlastnosti: nekompetentnost, neinformovanost, extrémní submisivitu… Až po svém odchodu z funkce ale ukázal, že disponuje také stěží uvěřitelnou mírou nevkusu.

Adam Vojtěch se při své rezignaci očividně dojal, plakali prý i kolegové z vedeníak nedůstojně se snad s funkcí loučil v našich a přilehlých končinách jen slovenský expremiér Vladimír Mečiar, když při odchodu do politického důchodu v roce 1998 zpíval a slzel z obrazovky. Vojtěch sice o tom, jak oplakával svůj odchod z ministerstva, do televizní kamery jen vyprávěl, ale možná je to jen tím, že mu ji štáb nenastavil hned po rezignaci, nýbrž až s několikadenním zpožděním.

„Musím říct, že jsem také pár slz uronil. I když jsme se setkali s nejbližším vedením na ministerstvu zdravotnictví, a když jsem jim to v pondělí oznámil, tak také plakali,“ popisoval Vojtěch v televizi Nova, která osobní povídání s ním zařadila do pořadu o celebritách nazvaného Život ve hvězdách. Vojtěch při tom venčil jezevčíka, nechyběly jeho záběry při hře na klavír a zpěvu na pódiu.

Nešlo ale o ojedinělý úlet, který by snad šel přičíst Vojtěchovu křehkému psychickému ustrojení zmítajícímu se v emocionální vichřici po odchodu z funkce, pro niž byl poslední tři roky ochoten udělat prakticky cokoliv a spolknout zejména od premiéra jakékoliv ponížení. Už v úterý, den po rezignaci, se na facebookovém profilu pochlubil videem, které mělo diváka přesvědčit, jak byl podřízenými na ministerstvu upřímně milován. „Na tuhle chvíli nikdy nezapomenu. Děkuji zaměstnancům ministerstva za krásné rozloučení,“ napsal k záběrům, kde mu úředníci shromáždění ve foyer ministerstva 28 vteřin vstoje tleskají.

Potlesk, slzy, dojemné loučení, stříkající emoce… Niterné osobní prožitky sdílené, pokud možno, s celým národem. V reality show, kde o sobě dal Vojtěch před patnácti lety pod přezdívkou Ken poprvé vědět, přece vyřazení účastníci také roní slzy, objímají se a dojímají před kamerami. Podmínkou úspěchu není jen dobrý výkon, ale hlavně diváky zaujmout a správně chytit za srdíčko. Ti vám pak odevzdají své hlasy. V televizní pěvecké soutěži stejně jako v politice a ve volbách. Takový je svět Adama Vojtěcha. Ministr SuperStar se vším všudy.