Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Pixabay

Nejpálivější festival v Praze? O víkendu proběhne na pražském Výstavišti CHILLI FEST a ASIA FOOD festival

Sobota 7. října bude na pražském Výstavišti ve znamení CHILLI FESTu. Akce s celodenním doprovodným programem bude mít významný vrchol: duel, v rámci nějž se budou pojídat nejpálivější chilli papričky světa. Zúčastní se ho mistr světa a držitel několika rekordů zapsaných v Guinnessově knize Mike Jack (Mike Jack Eats Heat) nebo aktuální evropský šampión z Itálie Giancarlo Gasparotto, který je známý jako Jack Pepper.

CHILLI FEST se tentokrát koná společně s ASIA FOOD festivalem. Díky této kombinaci bude na Bruselské cestě Výstaviště více než 70 stánků, u nichž bude možné ochutnat pálivá asijská jídla či speciální nápoje. K zakoupení zde budou nejrůznější chilli omáčky nebo potřeby pro pěstování.

Obě akce bude spojovat bohatý doprovodný program. Kromě zmíněného vrcholového duelu šampionů zde bude soutěž v pojídání chilli, které se zúčastní 15 odvážlivců z řad veřejnosti. Jednou z dalších aktivit pak bude pojídání chilli v kádích s ledem nebo největší přehlídka ukázek asijského bojového umění v České republice, která nabídne podívanou na nejznámější disciplíny po ty méně známé. Představí se zde taichi, aikido, Muay Thai nebo MMA. Součástí programu je i čajový obřad, malování hennou, kaligrafie nebo další workshopy.

Letošní 9. ročník CHILLI FESTu začíná v 10 hodin a program je naplánovaný až do 18 hodin. Soutěže v pojídání chilli jsou otevřené i veřejnosti, zájemci mohou napsat e-mail na adresu festivaly@foodevent.cz.