Madame Clicquot a lahev La Grande Dame 2015

Madame Clicquot a lahev La Grande Dame 2015 Zdroj: Veuve Clicquot

La Grande Dame 2015
La Grande Dame 2015
La Grande Dame 2015
3
Fotogalerie

Do Prahy míří legendární šampaňské, které vymyslela žena. Před 250 lety vzniklo díky setřásání lahví

Unikátní šampaňský dům Veuve Clicquot uvedl nový ročník La Grande Dame 2015 prostřednictvím barevné spolupráce s italskou umělkyní Paolou Paronetto. Toto slavnostní představení se uskutečnilo během speciálního oběda za účasti vinaře Emmanuela Gouverneta v restauraci ZEM, hotelu ANDAZ Prague. Šéfkuchař restaurace Richard Bielik k výtečným bublinkám napároval menu, ve kterém nechyběl gravlax z lososa, kachní prsíčka nebo japonský cheesecake.

Již 250 let je Veuve Clicquot znám po celém světě a vyniká pro svou odvahu, kreativitu a inovace. Příběh tohoto šampaňského domu je příběhem neustálého znovuobjevování, a přesto zůstává úzce spjat s osudem výjimečné ženy: Madame Clicquot. Během několika málo let vytvořila "la grande dame de la Champagne“ první ročníkové šampaňské (1810), proces setřásání lahví, který se v Champagne používá dodnes (1816) a první známé blendované růžové šampaňské (1818). Na počest této velké dámy vytvořil Maison Veuve Clicquot stejnojmenné prestižní cuvée.

Dnes je cuvée La Grande Dame symbolem a výkladní skříní vinařství Veuve Clicquot a jeho savoir-faire. Kromě enologické preciznosti je to však také cuvée s poselstvím. La Grande Dame reprezentuje základní hodnoty, které Madame Clicquot vyznávala – radost, naději, optimismus, smělost, vytrvalost a vášeň. Každé nové cuvée, dostává příležitost toto poselství ztělesnit a dát mu nový tvůrčí rozměr.

Veuve Clicquot pokračuje v prosazování své vize i pro nové cuvée La Grande Dame 2015, tentokrát ve spolupráci s italskou návrhářkou a mezinárodně uznávanou umělkyní Paolou Paronetto. Ta je mistryní barev a pro vinařství Veuve Clicquot vytvořila novou kolekci šesti dárkových krabiček v odstínech ze své jedinečné osobní palety, která má více než 86 odstínů. Celek je prodchnutý emocemi, optimismem, nadšením a je symfonií barev, které se harmonicky prolínají.

"Jsme hrdí, že můžeme pokračovat v příběhu La Grande Dame, našeho výjimečného vína, které ztělesňuje šampaňský dům Veuve Clicquot i naši lásku k odrůdě Pinot Noir. Pro tento nový ročník jsme poctěni spoluprací s italskou umělkyní Paolou Paronetto. Její dílo v nás opět vyvolává hluboké poselství optimismu," říká Jean-Marc Gallot, prezident a generální ředitel společnost Veuve Clicquot.