Video placeholde

Strach a Jiří Langmajer: Proč si myslí, že herectví je ponižující profese? A proč se deset let skoro nenajedl?

Herec Jiří Langmajer má na svém kontě desítky filmových, televizních, ale především divadelních rolí – prošel angažmá ve Vinohradském divadle, později v Divadle pod Palmovkou a nyní působí na scéně pražského divadla Ungelt. Přestože je určitě talentovaným hercem, zájem veřejnosti v minulosti budily především jeho alkoholické eskapády a vyhrocené vztahy s okolím. „Myslím, že jsem byl zcela nesnesitelný člověk. A jsem rád, že ta doba už je pryč“, dodává k tomu sám Langmajer. Jaký je to pocit svlékat se ve filmu nebo souložit před kamerou? A co na to říká jeho žena Adéla? To vše se dozvíte v novém díle Se Strachem Nacafe v tomto článku v Prémium+ verzi.

Jiřího Langmajera zvaného Langoš uvedl do filmového světa režisér Karel Smyczek. V druhé polovině osmdesátých let mu dal roli v seriálu Třetí patro, poté ztvárnil jednu z hlavních postav v kultovním filmu Proč. Právě tento snímek o cestě fanoušků fotbalového klubu Sparta do Bánské Bystrice, který byl natočen na základě skutečné události, se na konci osmdesátých let stal jakousi generační výpovědí a hlášky z něj tehdy u nás zdomácněly. „Byl to odvážný film té doby. Pro mne to byl také jeden z mých prvních „zářezů“ soulože před kamerou – myslím, že to bylo na záchodcích. No a od té doby jsem souložil de facto v každém filmu, přestože si myslím, že jsou tady na to mnohem fundovanější lidi …“ říká o své filmové kariéře rodák z Plzně, který letos oslaví své 57. narozeniny.

„Jedno z mých nejlepších rozhodnutí v životě bylo jít k psychiatrovi a říct mu: Hele doktore, já potřebuju pomoct…“ Ale udělal jsem ho až po čtyřicítce.“ „Skočil jsem do té správné řeky a od té doby pořád plavu dál. Už pro mě není tak podstatné, jestli budu více nebo méně úspěšný

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!