Video placeholde

Masturbace zvířecími vnitřnostmi a polygamie: Jak v posteli dováděli severoameričtí indiáni?

Víte, co má společného jelen a vagina? Nejspíš ne, ale severoameričtí indiáni věděli. Stejně jako spousta jiných kulturních aspektů, i jejich náhled na sex, sexualitu a rodičovství se výrazně lišil od bílých osadníků. Tak se pohodlně usaďte, nalaďte Hodinu dějepichu a indiánská babička vám poví pár šokujících příběhů.

Protože je Vinnetou německý kulturní poklad, jsme s ním velice dobře seznámeni. Pro řadu lidí a dětí je Vinnetou vůbec první setkání s Divokým západem. Velice romantické setkání, které vynechává spoustu detailů ze života severoamerických indiánů. Kupříkladu Vinnetou je Apač z kmene Mescaleros. Věděli jste, že Mescaleros praktikovali polygamii? O kolik by byl Rudý džentlmen lepší film, kdyby tam byl zahrnut tenhle detail?

Dnes se v našem podcastu o nejšťavnatějších kouscích historie, v Hodině dějepichu, vracíme do kalných vod lidské sexuality, konkrétně se podíváme na sexuální život původních amerických obyvatel. Jak se indiáni ženili, proč identita otce nebyla důležitá a jak se indiáni dívali na homosexualitu? To všechno a ještě mnohem víc v nejnovější epizodě Hodiny dějepichu.