Video placeholde

Jindřich VIII. byl celý život ve skvělé kondici, vůbec neměl nadváhu, a navíc měl obří penis… aspoň to tvrdil

Říká se, že studenti historie nikdy neodpustí Jindřichu VIII., že měl jenom šest žen. Ale upřímně, dovedete si představit, jak by vypadala tehdejší Anglie, kdyby se ten blb oženil ještě dvakrát?! Měli bychom pravděpodobně dvě další popravené nevinné dívky… a dost možná další dvě náboženství k tomu.

Jindřich byl mimořádně atraktivní mladý muž, měl ze sebe to nejlepší z obou nejsilnějších rodů Anglie, pálilo mu to, rád četl i psal a uměl hrát na flétnu. Údajně i Stánky. Všichni ho milovali. A po tom, co mu umřel otec a starší bratr, všichni ho milovali o to víc, když usedl na trůn a začal vládnout. Málokdo byl v Evropě tak populární u své šlechty, u svého lidu i u papeže jako Jindřich VIII. Vidíte, a o pár let, šest žen a jednu náboženskou reformu později: máme tady obtloustlého tyrana, který se baví hlavně válkou, jezením masa a popravami.

Co přesně se Jindrovi stalo, kdy a proč úplně zešílel, proč pořádal tiskovku o tom, že má velký penis, kterou ze svých šesti žen měl nejraději… a kolik rytířů ho muselo zvedat na kladce, aby si vůbec mohl sednout na koně?  To všechno se dozvíte v nejnovějším díle našeho podcastu o historii sexu, sexuality a erotiky, v podcastu Hodina dějepichu.