Video placeholde

Hippies měli sex kdekoli a kdykoli. I během koncertů. Zničily je drogy a nemoci, Woodstock byl jejich pohřeb

Hodina dějepichu, náš podcast o historii sexu, sexuality a erotiky, se tento týden vydá do šedesátých let dvacátého století. Konkrétně se budeme věnovat hnutí hippies, lidem, kteří pro nás provedli sexuální revoluci. Anebo to byla banda blbečků, co se dva roky sjížděla v parku, a to je všechno. Těžko říct!

Šedesátá léta měla zvláštní atmosféru jak u nás, tak ve Spojených státech. Něco hrozně hezkého a pozitivního viselo ve vzduchu. A v obou případech to dopadlo příšerně, u nás okupací, v Americe sérií brutálních vražd a národní skepsí. Produktem šedesátých let byli bezpochyby i hippies, kteří spojovali kapitalistické USA se socialistickým Československem nečekaným směrem – rodičům na obou stranách Atlantiku mohla prasknout žilka, že si jejich dítě nestříhá vlasy a poslouchá The Who. V Československu proto, že “Amerika”. V Americe proto, že “komunismus”.  A teď mi řekněte, že Bůh nemá smysl pro humor.

Právě o hippies je nejnovější epizoda Hodiny dějepichu, našeho podcastu o historii sexu, sexuality a erotiky. Nebudeme samozřejmě probírat jenom sex, pobavíme se i o zbylých dvou pilířích hippie hnutí – o drogách a rocknerolu, ale o sexu především. Zjistíme, jestli to bylo s “free love” skutečně tak pohodové, jak se tvrdilo, probereme pohlavní nemoci a skončíme u sekt. Protože s hippies to vždycky skončí u sekt.

Hodinu dějepichu si můžete pustit tady na webu, ale i na YouTube, Spotify nebo Apple Music.

Zajímá vás, jak probíhal sex na divokém západě? Jaké sexuální zvyklosti panovaly v Rudé armádě? Jak vznikl kondom? Podívejte se na další díly seriálu Hodina dějepichu >>>