Kennedy

Kennedy Zdroj: profimedia.cz

Kennedy speciál
John F. Kennedy
John F. Kennedy
Kennedy
4
Fotogalerie

50. výročí atentátu na Kennedyho a jeho česká milenka

O Johnu F. Kennedym se vždy vědělo, že má rád ženy. Jenže až po letech se mnohé rozpomněly, „jak to tehdy bylo“. Otázkou je, zda jsou jejich vzpomínky důvěryhodné. Padesáté výročí atentátu na JFK, které připadá na pátek 22. Listopadu, je příležitostí to prozkoumat.

Výčet Kennedyho milenek je poměrně rozsáhlý a JFK se při svých sexuálních spádech neomezoval jen na Američanky.

Pikantní zprávou je, že Kennedyho milenkou měla být i Češka, a to ne ledajaká. Mělo jít o údajnou neteř prvního tajemníka ÚV KSČ a československého prezidenta Antonína Novotného. Dáma se jmenovala Mariella Novotny a narodila se v roce 1942 v Londýně, po otci údajně pocházela z Československa. Tolik její vlastní legenda.

Ve skutečnosti se jmenovala Stella Capesová. Novotný byl prý kdysi jako host na Valném shromáždění OSN v New Yorku zvolen nejkrásnějším státníkem, který se zasedání účastnil. Stella-Mariella mohla jeho jméno znát právě odtud a mohlo na ni také působit daleko erotičtěji než na Čechy. Když její otec zemřel, pracovala jako striptérka a lepší prostitutka. Chtěla prý pomoci ovdovělé matce.

Její přítelkyně Christine Keelerová na ni vzpomíná jako na „neuvěřitelně krásnou“ ženu se štíhlým pasem. Na lůžku prý byla přímo sexuální atletkou, jež má v malíčku veškeré druhy sexuálního potěšení. V roce 1959 si Mariella začala s majetným, o více než čtyřicet let starším obchodníkem se starožitnostmi a majitelem nočního klubu. Jmenoval se Horace Dibben. Asi po roce se vzali. V roce 1960 odcestovala do New Yorku, kde se v jiném nočním klubu potkala s prezidentem Johnem Kennedym a jeho bratrem Robertem. Vznikl údajně z toho docela pravidelný intimní vztah.

Věci došly dokonce tak daleko, že to začalo Kennedyho lidem vadit a iniciovali, aby FBI obvinila Mariellu z kuplířství, a na základě tohoto obvinění ji v roce 1961 vyhostili do Velké Británie. To už se stalo po Kennedyho zvolení prezidentem. I v Británii však pokračovala v činnosti, již ovládala nejlépe, a jejím lůžkem prošlo hned několik britských ministrů. Pořádala divoké večírky končící skupinovým sexem, kde byli různí prominenti. Též snad lidé z československého velvyslanectví, k nimž se ale nehlásila.

Před koncem života Mariella Novotny vykládala, že pracovala pro britskou tajnou službu MI5 a že měla JFK kompromitovat. Chtěla o tom údajně napsat knihu, jenže k tomu už nikdy nedošlo. V únoru 1983 ji nalezli mrtvou v její ložnici, oficiálně se předávkovala drogami. Podle Christine Keelerové byla zavražděna. „Krátce po její smrti někdo vykradl její dům. Zloději odnesli její deníky ze šedesátých a sedmdesátých let.“ Tvrdí to alespoň její přítelkyně.

Podrobnosti o atentátu na Johna Fitzgeralda Kennedyho i vše o životě tohoto amerického prezidenta najdete ve speciálním vydání Reflexu, který je právě v prodeji.