Dolly Parton challenge Miloše Zemana podle grafika Reflexu TMBK

Dolly Parton challenge Miloše Zemana podle grafika Reflexu TMBK Zdroj: Facebook

Dolly Parton challenge seriálu Přátelé - Monica
Dolly Parton challenge České televize - pro všechny sítě ČT stačí fotka hlasatelky Saskie Burešové
Dolly Parton challenge moderátorky Oprah Winfrey
Dolly Parton challenge ZOO Praha
Dolly Parton challenge Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových
17
Fotogalerie

V 74 letech stvořila globální meme. Zpěvačku Dolly Parton napodobuje Mr. Bean, Coca-cola i České dráhy

Influencerem se můžete stát v každém věku. Potvrzuje to aktuálně největší hit sociálních sítí. Je vcelku jednoduchý a proto virální – koláž čtyř profilových fotek pro různé sítě (LinkedIn, Facebook, Instagram a Tinder), jakou vytvoříte za pár minut. Na profily si je věší celebrity i velké firmy a státní úřady. Tenhle meme je ale zajímavý hlavně tím, kdo s ním přišel.

Hit „LinkedIn-Facebook-Instagram-Tinder“ koláže začal na profilu country zpěvačky Dolly Parton, která nedávno slavila 74. narozeniny. Její verze toho, čemu se za chvíli začalo samovolně říkat #DollyPartonChallenge, je parodie stylizace sebe samých, které se na sociálních sítích dopouštíme. Na profilovce pro pracovní LinkedIn stojí Parton v kostýmku s vizáží přísné učitelky, na facebookové (pro rodinu) ve vánočním svetru se soby, na obrázku pro stylařský Instagram se s kytarou opírá o oprýskané vintage dveře, pro Tinder má fotku ve vyzývavém králičím kostýmu.

Více i méně vtipné napodobeniny v posledních dnech plní digitální svět. Svoji verzi má třeba Mr. Bean, herec Mark Ruffalo, Coca-cola nebo Česká televize s legendární hlasatelkou Saskií Burešovou. Dolly Parton challenge prezidenta Miloše Zemana vytvořil kolážista Reflexu TMBK, svoji vlastní mají na Facebooku i České dráhy a dokonce, ač to zní bizarně, taky Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM). V případě posledně jmenovaných institucí to působí spíš jako snaha o vtip za každou cenu.

Jaká verze Dolly Parton challenge vám připadá nejvtipnější? Prohlédněte si je v galerii: