Modelka Marisa Papen v Egyptě.

Modelka Marisa Papen v Egyptě. Zdroj: marisapapen.com

Modelka Marisa Papen v Egyptě.
Modelka Marisa Papen v Egyptě.
Modelka Marisa Papen v Egyptě.
Modelka Marisa Papen v Egyptě.
Modelka Marisa Papen v Egyptě.
24
Fotogalerie

Belgická modelka skončila v egyptském vězení, pózovala nahá u slavných starověkých památek

Belgická modelka Marisa Papen se fotí velmi ráda nahá a sama sebe označuje za „divokou expresionistku“. Jenže nedávno kvůli své touze exhibovat za každou cenu skončila ve vězení v muslimském Egyptě. Pózovala nahá u slavných pyramid v Gíze a pak ve starověkém chrámu v Luxoru, kde byla i s australským fotografem Jesse Walkerem zatčena.

To, že se u známých egyptských památek nesmí fotografovat lidé nazí, ví každý, kdo Egypt navštívil. Nahota je také v této muslimské zemi nepřípustná na veřejnosti. Marisa Papen a její fotograf se ovšem tvářili, že o něčem takovém neví. Původně tvrdili, že dělají reklamní kampaň pro australského prodejce brýlí Enki Eyewear. Celý příběh se měl podle blogu Marisy Papen odehrát v dubnu, ale ona ho zveřejnila až teď v září.

Nejdříve pár fotil u proslulých pyramid v Gíze u Káhiry. Tam prý uplatil stráže a další lidí, aby mohla modelka pózovat v pět ráno nedaleko starověkých památek. Za několik dní se dvojice přesunula do Luxoru a tam se pokoušela o snímky těsně před zavírací dobou, kdy už odešli skoro všichni turisté, v chrámu Karnak. Jenže tam je zadržela ochranka a odvezla je na policii.

„Tam jsme viděli například celu, kde bylo nejméně 20 mužů, někteří z nich se váleli po podlaze, další krváceli a křičeli. Nikdy jsem nic takového předtím neviděla,“ napsala belgická modelka. Pak byli předvedeni před soudce a tam prý hráli „hloupé turisty“, kteří nevěděli, že v Karnaku je zakázáno podobné snímky pořizovat. Soudce je údajně po zaplacení pokuty propustil, když nařídil fotografovi, aby snímky z přístroje smazal. Ten to sice udělal, ale pomocí speciálního programu se dají opět obnovit. Což se stalo a Marisa Papen je publikovala na své stránce.

Jenže egyptské Ministerstvo pro starověké památky podle deníku Gulf News sdělilo, že „žádný podobný incident se v Luxoru nikdy neodehrál“ a že fotky jsou podle všeho „falešné“. V každém případě se Egypťanům nelíbí, že někdo představuje jakékoli snímky, u kterých pózuje u jejich památek nahý.

Modelka Papen si ale myslí, že s fotografem „vytvořili něco, na co by mohla být pyšná i Kleopatra“, což byla známá egyptská královna.

Když se přitom podíváte na snímky Marisy Papen, tak je zřejmé, že modelka se v podstatě všude fotí jen nahá: