Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Herečka Lana Woodová byla sex symbolem i slavnou Bond girl, dnes žije jako bezdomovkyně

V šedesátých a sedmdesátých letech byla americká herečka Lana Woodová velkou hvězdou. Nejenom kvůli svému umění, ale i kráse. Kromě jiného se proslavila v roce 1971 v sedmé bondovce „Diamanty jsou věčné“, kde po boku Seana Conneryho hrála takzvanou Bond girl. Dnes žije Woodová v podstatě jako bezdomovkyně v jedné motelové místnosti s dalšími pěti členy své rodiny.

Jedenasedmdesátiletá herečka žije se svojí dcerou, zetěm a jejich třemi dětmi v motelu, protože se museli odstěhovat ze svého domu v Los Angeles. Rodina kvůli mnoha problémům nedokázala platit nájem.

Samotná Woodová potřebuje jít na dvě operace kolena, ale zatím nemá na jejich zaplacení. Daleko horší je, že její vnučka Evan má rakovinu a má i vážné problémy s plícemi. Velké náklady na léčení postupně dostaly rodinu do prekérní situace. Proto teď žijí nešťastní v jedné místnosti, kde mají pouze postele, ledničku a mikrovlnku.

Na konci tmavého tunelu se ale přece jenom v posledních dnech ukazuje světýlko naděje. Rodinný přítel založil stránku, která vyzývá ke sbírce na pomoc Laně Woodové a jejím blízkým.

Nešťastný osud měla i ještě slavnější sestra Lany Natalie Woodová. Ta se za dosud ne zcela vyjasněných okolností utopila v roce 1981 na jachtě svého manžela Roberta Wagnera. Obě herečky se narodily v Americe ruským emigrantům.