Obamovi se nastěhují do pěkné vily.

Obamovi se nastěhují do pěkné vily. Zdroj: RedFin

Obamovi se nastěhují do pěkné vily.
Barack Obama a jeho dcery Malia a Sasha
Obamovi se nastěhují do pěkné vily.
Obamovi se nastěhují do pěkné vily.
Obamovi se nastěhují do pěkné vily.
22
Fotogalerie

Obamovi se budou stěhovat do domu za 150 miliónů. Prohlédněte si ho

Barack Obama se v lednu bude muset stěhovat. V Bílém domě jej vystřídá buď Hillary Clintonová, nebo Donald Trump. Obamovi ale i potom zůstanou ve Washingtonu a do Chicaga se aspoň prozatím nevrátí. Jejich nový domov nebude sice tak velký, ale strádat jistě nebudou.

Obama (54) si s manželkou Michelle (52) pronajmou veliký dům ve Washingtonu, který má devět ložnic, osm koupelen/záchodů, dvě garáže či dalších deset parkovacích míst. Vila byla postavena v roce 1928, informoval server Politico. Nachází se ve fajnové čtvrti Kalorama, kde je třeba několik ambasád či rezidence francouzského velvyslance, ale také mešita. Bydlelo tam pět amerických budoucích či bývalých prezidentů.

Majitelem domu, který má podle New York Times hodnotu asi šest miliónů dolarů (skoro 150 miliónů Kč) je Joe Lockhart, což je bývalý mluvčí prezidenta Billa Clintona. Nájem by se mohl pohybovat nad dvaceti tisíci dolary (skoro půl miliónů Kč) za měsíc.

Obamovi zůstávají ve Washigtonu z toho důvodu, že mladší dcera Sasha (14) nechce měnit střední školu – výběrovou Sidwell Friends School. Starší Malia (17) ji dokončí letos a po roční pauze hodlá nastoupit na práva na Harvardově univerzitě, kde studovali oba její rodiče.