Art Stage Singapore 2016

Art Stage Singapore 2016 Zdroj: art-stage-singapore

Art Stage Singapore 2016
Art Stage Singapore 2016
Art Stage Singapore 2016
Art Stage Singapore 2016
Art Stage Singapore 2016
10
Fotogalerie

Rozlézající se švábi nebo lodě plující vzduchem: i tím se asijské umění prezentuje světu

Šestý ročník Art Stage Singapore tento měsíc přilákal více než 450 tisíc návštěvníků. Každoroční veletrh umění v Singapuru neboli Městě lvů představuje díla z celého světa. Některá jsou líbivá, některá zajímavá, jiná naprosto šokují. Každý si tu ale přijde na své.

Přestože se dá o výstavě mluvit jako o světové, je tu i velký důraz na regionální umění. Celá čtvrtina ze 173 galerií pochází z jihovýchodní Asie. Mezi skutečně poutavé práce se dá zcela jistě zařadit instalace složená z plastových švábů, kterou má na svědomí umělec Anon Pairot, kontejnerové lodi zavěšené ve vzduchu od indonéského umělce Yudi Sulisto nebo obří socha z kovové kapaliny, kterou prezentuje Číňan Čeng Lu.

Art Stage Singapore je hlavním asijským veletrhem umění, který usiluje o propojení současného asijského umění se světem. Snaží se zprostředkovat pochopení pro dynamickou vizuální uměleckou scénu, která je velmi rozmanitá, propaguje umělecký dialog. A to se daří. Art Stage Singapore urychluje a zvyšuje aktivitu na uměleckých trzích v celé jihovýchodní Asii a přitahuje nejvlivnější soukromé sběratele umění.