nezepečná selfie

nezepečná selfie Zdroj: twitter/facebook

nezepečná selfie
nezepečná selfie
nezepečná selfie
nezepečná selfie
nezepečná selfie
28
Fotogalerie

Selfie jsou vražednější než lidožraví žraloci

Co zabíjí více, selfie nebo žraloci? Zdánlivě jasná odpověď, ale realita vás možná překvapí. Vychází totiž, že jasně nebezpečnější jsou selfie, tedy autoportréty pořízené vlastním mobilem. Letos zahynulo už 12 milovníků selfies, zatímco žraloci zabili osm lidí.

Zatím posledním, kdo přispěl do uvedené statistiky, byla japonská turistka v Indii, která tento týden při pořizovaní selfíčka v Taj Mahalu spadla ze schodů. Jiný targický případ se stal, když dívku, která se fotila na střeše vlakové soupravy, zabil elektrický proud.

Nebezpečné jsou i pokusy zahrnout do autoportrétu divoké zvíře. V Yellowstonu letos zabil americkou turistku při pokusu o selfie bizon, v Texasu zase uštkl chřestýš muže, který ho chtěl mít v pozadí - ten naštěstí přežil.

V Rusku dokonce poté, co se pádem z výškové budovy zabila dívka fotící se pomocí selfie tyče a druhá se postřelila při selfie s nabitou pistolí u hlavy, vznikla i informační kampaň, která upozorňuje na možná nebezpečí spojená s autoportréty. Její slogan zní: "Ani milion lajků nestojí za váž život nebo zdraví".