Svědci viděli Simone vynášet z domu 17 pytlů na odpadky, které nacpala do auta a odjela s nimi.
Tělo milence měla rozřezat rozbruskou a naházet v pytlích a kufrech do řeky.
Podezřívali ji, že v jedenapadesáti letech otrávila svého stařičkého manžela a o pět let později zabila i svého milence.
Žádný moderní kriminální případ neotřásl francouzskou veřejností tolik, jako obžaloba Simone Weber z dvojnásobné vraždy.
Za vraždu dostala 20 let, odseděla si díky dobrému chování jen polovinu.
10
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Nenápadná babča otrávila manžela digitalisem, milence rozporcovala rozbruskou

Žádný moderní kriminální případ neotřásl francouzskou veřejností tolik, jako obžaloba Simone Weber z dvojnásobné vraždy. Podezřívali ji, že v jedenapadesáti letech otrávila svého stařičkého manžela a o pět let později zabila i svého milence. Jeho tělo měla navíc rozřezat rozbruskou a naházet v pytlích a kufrech do řeky. Nakonec byla usvědčena jen z jedné vraždy a odsouzena na 20 let. Pro dobré chování ji propustili po 10 letech a i dnes, ve svých téměř 93 letech bojuje za svou nevinu!

Simone Weber se narodila v roce 1929. Když jí byly čtyři roky, rodiče se rozvedli a ona šla se svou sestrou Madeleine žít k otci, matka se starala o jejich další dva sourozence. V dospělosti s obě sestry vdaly za bratry Thuotovy. Simone se se svým mužem ale po čase rozvedla - prý to byl alkoholik, on ale tvrdil, že Simone se jen flákala a chodila za zábavou, kde trávila noci až do brzkých ranních hodin. Spolu měli pět dětí, dvě z nich ale brzy zemřely, což Simone způsobilo psychické problémy včetné paranoie a mythomanie (patologická lhavost, pozn. red.).

V roce 1977 odpověděla na inzerát v novinách, kde 78letý bezdětný vdovec a bývalý voják Marcel Fixard hledal hospodyni. O tři roky později se vzali. Pouhé tři týdny na to zdánlivě zdravý senior zemřel - jen krátce poté, co na ni přepsal své armádní výsluhy. Trvalo dalších pět let, než toto podezřelé úmrtí začal někdo řešit. Předtím ale musel zemřít ještě jeden muž. Pětapadesátiletý Bernard Hettier byl Simoniným milencem už čtyři roky.

Rodina ho začala v červenci 1985 postrádat, ukázalo se, že ho naposledy viděli Simonini sousedé. Právě Simone s ním měla mít před svým domem rozmíšku, která skončila drsnými výhrůžkami a mácháním pistolí. Svědci pak druhý den viděli Simone vynášet z domu 17 pytlů na odpadky, které nacpala do auta a odjela s nimi. Noc předtím bylo prý v jejím bytě pořádně rušno - ozývala se hádka, tupé rány a elektrické vrčení. To jak se později ukázalo pocházelo od rozbrusky, kterou měla Simone podle obžaloby Bernardovo tělo rozřezat. Pytle s kusy těla naházela do řeky. Policie později objevila pytel s torzem mužského těla, o kterém se domnívali, že patří právě pohřešovanému, tou dobou ale testy DNA ještě nebyly k dispozici, a tak trup nebyl nikdy oficiálně přiřazen Hettierovi.

Policie později nechala exhumovat Fixardovo tělo - u Simone doma totiž našli stopy digitalisu, kterým měla Simone vyvolat u Fixarda srdeční záchvat. Jenže v ostatních nebohého veterána po něm stopy nebyly... Simone přesto nakonec stanula před soudem. Z vraždy Fixarda ji usvědčit nedokázali, v případě Hettiera to ale dopadlo jinak. Za vraždu dostala 20 let, odseděla si díky dobrému chování jen polovinu. Nastěhovala se za svou sestrou a najala si advokáty, aby očistili její jméno. V následujících týdnech jí bude 93 let.