Video placeholde
Dcera Arzu podniká v mnoha různých odvětvích.
Ilmar Alijev je na svoji rodinu určitě moc pyšný.
Ilmar Alijev má tři děti - Arzu, Lejlu a Heldara.
Rodina ázerbajdžánského vůdce se opravdu "povedla".
Dcera Arzu podniká v mnoha různých odvětvích.
25
Fotogalerie

Dcera ázerbájdžáského prezidenta Arzu: Jmění v řádech miliónů dolarů jí nestačí, vykořisťuje řádové občany

Azru Alijevová, dcera ázerbájdžánského prezidenta Ilhama Alijeva, byla už několikrát součástí skandálů, které se týkaly obrovského jmění, které její rodina má, ale jeho původ je nejasný. Je ženou mnoha profesí a je ráda, když je o ní slyšet. 

Kromě toho, že Arzu byla součástí několika kauz, jejichž tématem byl majetek její rodiny s nejasným původem, v roce 2012 vyšla zpráva z projektu, který se zabýval organizovaným zločinem, která zjistila, že Arzu vlastnila dům v hodnotě jednoho milionu dolarů v luxusním resortu Karlovy Vary.

Vždy ale toužila být vidět. Mnohokrát si stoupla před kameru, ale i za ni. Produkovala třeba dokument Cíl Baku nebo Hitlerova válka proti ropě a v roce 2016 dokonce režírovala film s názvem Abadi ezamiyyat. Kromě toho ale pracuje třeba v nadaci Hejdara Alijeva a je spoluzakladatelkou kapesní banky. V roce 2011 se přivdala do ruskoázerbajdžánské podnikatelské rodiny a stala se matkou dvou dětí. 

Se svojí sestrou Lejlou vlastní nemovitosti ve Spojených arabských emirátech, které mají hodnotu 18 milionů eur. Navíc vlastní 56 % konzorcia, kterému ázerbájdžánský stát svěřil rozvoj zlatých dolů. Prostřednictvím dolů vykořisťují obyčejné občany,  nevyplácejí jim jejich mzdy.