Video placeholde
Alina svého otce nesnášela.
Malý Fidelito byl během svého života unavený z toho, čí byl syn.
Fidel Castro se rád před občany Kuby prezentoval jako nadčlověk.
Alina nasala knihu, ve které si podala členy své rodiny.
Za slova v knize dostala Alina pokutu, protože ji žalovala za pomluvu její teta.
31
Fotogalerie

Sourozenci Fidela Castra: Sestra Juanita spolupracovala se CIA, nakonec utekla do USA

Fidel Castro byl ze šesti sourozenců. Mezi ty známější patřili jeho bratr Raúl a sestra Juanita. Fidel byl v čele Kuby v letech 1976-2008. Pak se vlády ujal jeho bratr Raúl, který se se svým bratrem více méně shodoval v názorech a nikterak nepomohl své zemi dostat se ven z ekonomické krize. Fidelova sestra Juanita se však s komunistickou ideologií nesrovnala a stala se spojenkyní CIA a odešla do USA.

Juanita Castro patřila k podporovatelům Kubánské revoluce. Pak se jí ale začaly protivit postupy komunistické ideologie a obrácení se k Sovětskému svazu. To také vyčítala i svému bratrovi Fidelovi. Podle ní se představy o budoucím vývoji země střetly se zájmy vlastní rodiny. Proto údajně začala pomáhat lidem pronásledovaným režimem a nakonec jí byla nabídnuta spolupráce se CIA. V roce 1964 nakonec odešla do Exilu k sestře Emmě do Mexika a později se usadila v Miami, kde vedla lékárnu a politice se už nevěnovala.

Zato Raúl Castro Kubu nikdy neopustil. Poté, co mu bratr Fidel předal vůdcovskou židli, byl prezidentem až do roku 2021. Ani on však svoji vlast nedostal z ekonomické krize. Sám tvrdil, že na svůj post nepřišel proto, aby zaváděl kapitalismus, ale aby bránil a upevňoval socialismus. Po Raúlovi funkci převzal Manuel Díaz-Canel, který ale podle analytiků žádnou změnu nepřinese. Raúl totiž bude dál tahat za nitky i přes to, že oficiálně z funkce prezidenta odešel.