Video placeholde
Bo Derek
Bo Derek
Bo Derek
Bo Derek
Bo Derek
15
Fotogalerie

Ikonické krásky 80. let: V hlavní roli bradavky! Bo Derek si to rozdala se šimpanzem, Malinu ale dostala za roli s Trumpem

Bo Derek měla jedno velké štěstí v neštěstí. Ačkoliv ji režisér a v té době zároveň manžel John Derek obsadil do svých dvou absolutních propadáků, ona z nich vyšla jako hvězda. Nebo co víc, jako sexbomba 80. let. John Derek měl totiž až úchylnou touhu svou ženu všem ukazovat ve filmech nahou.

Bo si Johna Dereka, který byl o 30 let starší než ona, vzala už ve svých 20 letech. Čtyři roky na to ji obsadil ve filmu Tarzan, opičí muž, kde se jako Jane Parker nechá uchvátit pánem džungle. Kritici snímek poměrně nepřekvapivě zplivali, s původní klasickou předlohou totiž už měl jen máloco společného a působil spíš jako soft-porno s kapkou zoofilie.

Video placeholde
Ikonické scény: Ikonické krásky 80. let • Videohub

Bo alias Jane Parker totiž ve filmu cucá šimpanz bradavku. Právě její bradavky jakoby hrály hlavní roli. Kvůli její nahotě a sexuálně lechtivému obsahu film také obdržel jedno z nejpřísnějších hodnocení přístupnosti pro mládež.

Nebyl to ale jediný film, ve kterém Bo ukázala své přednosti. I ve snímku Duchové to dokáží, který rovněž režíroval její manžel. Tahle prapodivná komedie obdržela čtyři Zlaté maliny, včetně té pro nejhorší herečku Bo Derek! Celkově šlo o propadák, který si na sebe sotva vydělal.

Jednu z dalších Malin za film dostal i Donald Trump, který si zde zahrál sám sebe. Jeho herecký výkon byl terčem posměchu, jeden recenzent ho dokonce přirovnal k Benitu Mussolinimu, kvůli manýrům, které ve filmu projevil. Bo Derek a její bradavky celé utrpení otřesného zážitku z tohoto filmu do jisté míry vynahrazují.