Reeva Steenkamp pracovala jako modelka, ačkoliv měla vystudovaná práva.
Sotva po třech měsících známosti ji ale Pistorius zastřelil.
Za úkladnou vraždu skončil ve vězení, sportovec ale i před soudem tvrdil, že šlo o nešťastnou náhodu
Reeva Steenkamp pracovala jako modelka, ačkoliv měla vystudovaná práva.
Reeva Steenkamp pracovala jako modelka, ačkoliv měla vystudovaná práva.
10
Fotogalerie

Tragické osudy modelek: Osudová láska s handicapovaným sportovcem Reevě přinesla krutou smrt

Měla před sebou celý život i velice slibnou kariéru. Naděje jihoafrické krásky ale ukončil její partner. Blonďatá modelka Reeva Steenkamp studovala na právničku, k vysněnému titulu jí chyběl už jen krůček. Bohužel ale potkala Oscara Pistoriuse. A co vypadalo jako pohádková láska, se velice rychle změnilo v ohromnou tragédii. Pistorius Reevu po pouhých třech měsících známosti zastřelil. Omyl nebo úkladná vražda?

Reeva se narodila ve Velké Británii, její rodina se ale brzy přestěhovala do Jihoafrické republiky, kde se usídlili na trvalo. Z blonďatého andílka rychle vyrostla atraktivní slečna, a tak nebylo divu, když ve 14 letech začala s modelingovou kariérou. Vyhrávala soutěže krásy, objevovala se na titulkách módních časopisů a stala se i první tváří firmy Avon v JAR. Když jí bylo 20 let zlomila si páteř po pádu z koně a musela se znovu učit chodit!

Objevila se i jako moderátorka a účastnice několika reality show. Modelingu se věnovala celý svůj krátký život, její vášní ale bylo právo - v roce 2005 získala bakalářský titul a před dovršením 30 let se chtěla stát plně kvalifikovanou právničkou s doktorátem. Toho se už ale nikdy nedočkala...

V listopadu 2012 začala randit s paralympionikem Oscarem Pistoriem. Všechno vypadalo idylicky, ale jen do Valentýna roku 2013. Tři měsíce od začátku vztahu ji její partner zabil. Pistorius uprostřed noci vystřelil skrz dveře do koupelny svého bytu. Tři ze čtyř kulek zasáhly Reevu, která byla zamčená uvnitř. Pistorius se vlámal dovnitř a ženě poskytl první pomoc, ale marně: Reeva byla už mrtvá.

Pistorius stanul před soudem, který měl velice těžký úkol - určit, zda šlo o vraždu či zabití. Handicapovaný běžec se totiž hájil, že šramot z koupelny považoval za vloupání a myslel si, že střílí na zloděje. Původně si odseděl 10 měsíců z pěti let za zabití, Vrchní soud ale rozsudek zrušil a odsoudil jej za vraždu na šest let. Další odvolání Pistoriovi ale značně přitížilo a nakonec by si měl odsedět 13 let a pět měsíců!