Kvůli drogám začala její sláva upadat
Kvůli drogám začala její sláva upadat
Kvůli drogám začala její sláva upadat
Kvůli drogám začala její sláva upadat
Kvůli drogám začala její sláva upadat
25
Fotogalerie

Tragické osudy modelek: Kariéru i zdraví jí zničil heroin. Gia se profetovala až k AIDS

Gia Carangi je považována za první z opravdových supermodelek. Její kariéra trvala pouhých pět let, přesto se z ní stala ikona. Zničila ji ale drogová závislost. Heroin ukončil její angažmá se světovými značkami, zničil její krásu a nakonec i život. Z nesterilní jehly chytila HIV, kterému jen pár měsíců po zjištění nemoci i podlehla. Její tragický život byl zvěčněn i ve snímku Gia, kde si jí zahrála mladičká Angelina Jolie.

Když bylo Gie 11 let její rodiče se rozvedli a její matka Kathleen si našla nového partnera. Gia střídavě žila u obou rodičů, ale tento způsob výchovy velice těžce nesla. Shlédla se v komunitě fanoušků Davida Bowieho a začala obrážet gay kluby. Nebyla ještě ani mladistvá, když začala experimentovat s lehkými drogami a alkoholem. 

V osmnácti nastoupila na kariéru fotomodelky a protože se zcela vymykala standardu tehdejších modelek, našla velice rychle uplatnění i na přehlídkových molech. A také se brzy objevila na obálkách časopisů včetně Vogue. Fotila pro ty nejluxusnější značky jako je Dior, Chanel a Versace. Tou dobou také začala užívat kokain.

Když na rakovinu plic zemřela její životní láska Wilhelmina Cooper, v depresích se obrátila k ještě tvrdším drogám a začala si nitrožilně aplikovat heroin. Tou dobou ještě stále dostávala lukrativní zakázky na focení i předvádění světových značek. Netrvalo ale dlouho, ale její závislost si vybrala svou daň. Při focení usínala, nedokázala pořádně mluvit, drogy si aplikovala i během focení. A pochopitelně vpichy od jehel na rukách byly velice jasně patrné.

Sice si sama moc dobře uvědomila, co dělá a dokonce se několikrát přihlásila na odvykačku ale k heroinu vždy sklouzla znovu. Nakonec s ní už nikdo nechtěl pracovat, postupně přecházela pod horší a horší agentury, až jí nechtěl vůbec nikdo. Přestěhovala se do Atlantic City, kde žila mezi narkomany. Dokonce ji zde i znásilnili.

Když se konečně z drogové závislosti vyhrabala a její život se opět vrátil na správnou kolej, přišla další rána. Začala trpět halucinacemi, anémií, poruchou kostní dřeně - nemohla ani pořádně chodit. Vrátila se k drogám, dokonce se chtěla předávkovat. Když jí hospitalizovali se zápalem plic, zjistilo se, že je HIV pozitivní. Zemřela jen pár měsíců poté ve věku 26 let.